İroni yaptın sanırım 20 gün olacak neredeyse.Çok çabuk eklendi oyuna, oyun daha çıkalı birkaç gün oluyor. Hemen eklenmiş, oyunun optimizasyonunu bilemiyorum.
7900XTX ile kullanıyorum ve 2K performansı beklediğimin çok altında ki 4090'nın da durumu pek iç açıcı değil, bunun sebebi oyunun gölge ayarları gerçekten zorlayıcı ve gölge kalitesini ortaya getirince FPS'e ciddi bir artısı oluyor ve raytracing açık bir şekilde kullanabiliyorum.6700XT ile hiçbir upscale kullanmadan ultra ayarlarda 50-55 FPS alıyorum ve 1080P bu. UE5 bildiğim kadarıyla kendi RT teknolojisini yani Lumen'i kullandığı için yeni nesil kartlar bile başa çıkamıyor gibi gözüküyor. Stutter problemleri de büyük ihtimalle CPU kaynaklı çünkü ben yaşamadım.
FG açın hocam. Olmazsa OptiScaler kullanın.7900XTX kullanıyorum ve 2K performansı beklediğimin çok altında ki 4090'nın da durumu pek iç açıcı değil, bunun sebebi oyunun gölge ayarları gerçekten zorlayıcı ve gölge kalitesini ortaya getirince FPS'e ciddi bir artısı oluyor ve raytracing açık bir şekilde kullanabiliyorum.
Eki Görüntüle 2334422
Eki Görüntüle 2334423
Çok çabuk eklendi oyuna, oyun daha çıkalı birkaç gün oluyor. Hemen eklenmiş, oyunun optimizasyonunu bilemiyorum.
Çözünürlük ölçeklendirme benim sevdiğim bir şey değil ve bana göre anlamsız, artı yönleri olduğu gibi eksi yönleride var.FG açın hocam. Olmazsa OptiScaler kullanın.
Rehber: Optiscaler (DLSS to FSR FG), yeni kare oluşturma modu, ücretsiz yöntem
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere DLSS FG to FSR 3.1 yani OptiScaler modunu oyunlara nasıl entegre edeceğinizi anlatacağım. Biliyorsunuz bu şekilde piyasada 2, biri ücretli olmak üzere çokta iyi çalışmayan ücretsiz bir mod vardı, ekstra olarak Lossless Scaling de bulunuyor. Aralarında en basit...www.technopat.net
Çözünürlük ölçeklendirme değil benim dediğim. Frame Generation. Herhangi bir ölçeklendirme yapmadan yapay zeka ile sahte kareler oluşturur, bu sayede FPS ikiye katlanır ve görüntü bozulmaz. Örnek olarak OptiScaler üzerinde DLAA kalitesine alınca ölçeklendirme yapmıyor.Çözünürlük ölçeklendirme benim sevdiğim bir şey değil ve bana göre anlamsız, artı yönleri olduğu gibi eksi yönleride var.
Açıkçası kendi sistemimi belirlediğim seviyede ham performans alabilmek için kurdum, oyunlarda raytracing kullanmıyorum ve kullanacak isem bunu çözünürlük çlçeklendirme ile yapmak anlamsız geliyor, oyunun stok grafik ayarları ile gördüğüm görüntü ile çözünürlük ölçeklendirme arasında fark var.
@662040, o halde ciddi optimizasyon sorunu var ve gene şaşırmadım. Şirketler gene FSR ve DLSS teknolojisine güvenmiş gibi gözüküyor da optimizasyon olmadan, bu iki teknoloji bir işe yaramıyor.
Genel olarak tüketici tarafında 1080P hala popüler, herkes orta ve üst seviye sistemlere ulaşamıyor ve üreticilerin çıkardığı üst seviye ekran kartları henüz daha yeni yeni bu çözünürlüğün üzerinde iyi sonuç vermeye başladı ama bu kısa süre için geçerli çünkü teknoloji gelişiyor ve yeni oyunlar yeni donanım özellikleri istiyor.Yani çökme ve bug gibi sorunlar pek duymadım ama performans anlamında ben istediği sistem özelliklerini biraz fazla buldum ki sadece ben değil Reddit ve forumlarda da benim gibi düşünenler var.
Zaten hocam yani oyunu cıplak gözle görünce bu kadar sistem gereksinimi neyine istemişler diye sormuyor değil insan.
Tabii Silent Hill genel olark güzel bir oyun olduğu ve Remake'i beğendikleri için biraz üstünü örtüyorlar gibi geliyor oyuncular bu gereksinimi. Dediğin gibi alıştık artık oyunların böyle çıkmasına. Ne hikmetse FSR 3 veya DLSS 3 açarak oyunlar 60 FPS'yi buluyor artık ne tesadüf.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.