İnceleme Silent Hill 2 Remake

• Konuyu başlatan Yutka46
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 287
@Yutka46 elinize sağlık hocam, çok güzel bir inceleme olmuş. Bu türde oyunları oynamaktansa çoğunlukla izlediğim için iyi bir yorum yapamayacağım maalesef 🙁.
Sanıyorum, oyunun ilk çıkışını yaptığı zaman konuşulan berbat optimizasyonu olabildiğince güncellemelerle düzeltmişler. Son sürümde oynadım ve o dönem bahsedilen sorunların hiçbirini 4060 - i5 12400F sistem ile yaşamadım. Bazı yerlerde FPS düşüşleri yaşanıyordu ama bunlar en azından benim takıldığım şeylerden biri olmamasının yanında oyun deneyimini zedeleyecek sıklığa yakın bile olduğunu düşünmüyorum. Çok akıcı bir şekilde oyunu oynayabildim.
Eğer sorum sizi rahat etmeyecekse, hangi FPS aralığında oynadınız?

Silent Hill 2'İ Remake halini bile izlemelik oyun katagorisine aldım. Kendim oynamadım hiç. Nedense bu seri bana Resident Evil'deki tadı pek vermedi Sanırım Psikolojik korku teması ilgimi çekmiyor.

Güzel inceleme olmuş :D

Resident Evil 2'nin karmaşıklığı beni bunalttığından sadece Leon kısmını bitirip oyunu bıraktım. Aksiyon kısımların yine fazla olması iyi en azından bulmaca sayısının fazlalığından sıkmaz Requiem çıkmadan önce de gerilime hazırlık olarak kesinlikle başlayacağım oyuna bu sefer. Tekrardan hem cevabınız hemde incelemeniz için teşekkürler hocam Requiem içinde heyecanla incelemenizi bekliyor olacağım 😁
Şimdi hocam RE 2 bunalttı demişsiniz, o yüzden bu oyunda bunaltabilir belki. Aralarındaki temel fark RE 2'nin çoğunluğunda tek bir bölgede geçmesi diyebiliriz. SH 2'de ise farklı farklı mekanlar var belki de bundan dolayı bunaltmaz bilemedim. Deneyip görmeniz gerek en iyisi.

Requiem için belki yapmayabilirim. Tekrardan teşekkür ediyorum.

Oyun anladığım kadarıyla çok germemiş sizi. Ben daha oynamadım, fırsat olmadı. Ama mesela şu an RE8 oynuyorum, bayağı geriyor. Bir kod vardı camda, ona bakarken bile oyun jumpscare atıyor. İnsafsızlık gerçekten :D

Gerilim ve korku oranı genel olarak RE8'e kıyasla nasıl?
Hocam hiç germedi ya. RE 8'in mekanlar vs. beni daha çok geriyordu ama bunu birinci şahıs bakış açısı ile oynamamdan kaynaklı diye düşünüyorum. RE 8 çok daha gericiydi bu yüzden. SH 2'de gram kendimi rahatsız hissettiğim bir an olmadı. Bu arada RE 8'de bir yer var ki gerçekten gerici bir ortama sahip. 🙂

Eline emeğine sağlık güzel inceleme olmuş. Orijinali en sevdiğim yeri ayrı olan oyunlardandır. Sonuç olarak bu Remake'de çok sevdim. Silent Hill serisinin müzikleri ve hikayesi yeter(benim için).
Teşekkür ederim hocam. Müziklerden bahsedecektim unutmuşum. Bazı ara sahnelerde müzik giriyor ve aşırı iyiydi. Diyaloğu takip etmek yerine müziğe odaklandığım ara sahneler olmuştu. Ama öyle rastgele açıp dinlenebilecek bir müzik de değildi. Orijinal oyunda nasıldı bilmiyorum ama orijinal oyunda çok daha vurucudur diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
@Yutka46 Hocam bir yer var ki dediğiniz tahminen bebekli yaratığın olduğu yer. Bir videoda izledim, arkadaşım atmıştı. Hocam bu arada eyvah, o dediğiniz yere geldim, Bienvenito galiba :(

RE8 de dediğiniz gibi birinci şahıs olduğu için bayağı geriyor, direkt önünde olduğu için insan korkuyor doğal olarak.

Son düzenleme:
Bu oyun harbiden başka birşeydi ya. Eğer hikaye tam bana geçmedi karakterleri sevemedim vb şeyleri diyorsanız oyun bitince araştırın. O kadar fazla minik detay metafor koymuşlar ki oyuna her sahnede birşey var gibi. Özellikle yan karakterlerin hikayesini araştırın oyun bu karakterleri neredeyse hiç anlatmıyor çünkü. Angela karakteri çok iyi mesela özellikle Abstract Daddy bossunun tasarımına dikkatlice bakarsanız olayın travmatikliğini daha iyi anlarsınız açık açık yazmak istemedim. Eddy fightından sonra James'in oyunun başındaki gibi ellerine bakması ve sonradan piramit kafaların (James'in vicdan azabını vb temsil ediyor) oyun sonuna doğru iki tane olmasının sebebi bu en azından öyle düşünülüyor. Oyun başında dikkatli dinlerseniz lavabo giderinden parmağındaki yüzüğün gittiğini duyabiliyorsunuz bu da bir teori ama muhtemelen doğru parmaktaki yüzük izini görebiliyorsunuz oyunda. Hatta sonradan Maria ile barda oturduğunuz sahnede kayıp eşya kutusuna bakarsanız orada da bir yüzük görebiliyorsunuz. Yine bar kısmında Maria James'e alkol teklif ettiğinde ellerinin titremesi ve hareket şekli de karakterin bırakmaya çalışan bir alkolik olduğunu gösteriyor gibi gibi böyle bir ton detay var oyunda say say bitmez. Kısacası bu oyunu oynayın ve iyice araştırın atmosferle birleşince isterse oyunda combat olmasın yine de bir başyapıt olduğunu anlıyorsunuz bu oyunun.

Hocam korku ve psikolojik korku arasında ince bir çizgi var. Silent Hill 2 nin yapmak istediği şey ses atmosfer ve hikayesiyle bir vuruculuk sağlamak, alttan alttan sizi bu psikolojinin içine sokmak. Oyunun zaten sevilmesinin sebebi, anlık korku sekansları için script yani daha önceden hazırlanmış sahnelerin pat diye çıkıp korkutmaması. Kısaca jump scare denilen olayların oyunda yaşansa bile çok daha doğal şekilde meydana gelmesi. Ben oyunun hikayesini ve kendisini ''ekran başındakini korkudan altına ettirelim'' kafasıyla çıkardılığını da düşünmüyorum zaten. Elinize sağlık güzel inceleme olmuş.
Teşekkür ederim hocam. Ben de gerileyim veya korkayım diye başlamadım oyuna ama hiç germemesi ve insanların büyük çoğunluğunun oyunun gerici olduğunu söylemesi üzerine düşüncelerimi belirttim. Biraz gerilim hissetmem kötü olmazdı açıkçası, yine de bunu kendime bağlıyorum. Oyun dediğiniz gibi amacını başarılı bir şekilde veriyor zaten.

@Yutka46 elinize sağlık hocam, çok güzel bir inceleme olmuş. Bu türde oyunları oynamaktansa çoğunlukla izlediğim için iyi bir yorum yapamayacağım maalesef 🙁.

Eğer sorum sizi rahat etmeyecekse, hangi FPS aralığında oynadınız?
Teşekkür ediyorum hocam. DLSS açık, high grafik ayarında ortalama 75-85 FPS ile oynadım. Ama ortalama değer bu. 55 FPS'ye ara sıra düşüyordu çok kısa bir süreliğine, 110 FPS'ye çıktığı yerlerde oluyordu bayağı kapalı bir alanda örneğin.

Silent Hill 2'İ Remake halini bile izlemelik oyun katagorisine aldım. Kendim oynamadım hiç. Nedense bu seri bana Resident Evil'deki tadı pek vermedi Sanırım Psikolojik korku teması ilgimi çekmiyor.

Güzel inceleme olmuş :D
Teşekkür ederim hocam. Hem SH hem RE serinin orijinal oyunları oynamadım, yeni oyunları oynamıştım. RE serisi benim de daha çok hoşuma gidiyor.

@Grim Reaper biraz bakınmıştım hocam. Angela, Eddie, Pyramid Head vs. bir kısmına baktım. Çok güzel bir hikayesi olduğunu düşünüyorum ben de. Ama karakterler ve hikaye beni derinden etkiledi diyebileceğim bir durumu ben yaşamadım. Hani vurucuydu diye bahsedeceğim bir durum olmadı. Yoksa oyunun bu konuda çok iyi iş çıkardığını düşünüyorum, Remake'i boş verelim 2001'de yaptılar bunu. Hikaye kaliteli olmasa bu puanı muhtemelen vermezdim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı