Silinen Dosyaları Geri Getirme

Komutan Logar

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yaklaşık 6 yıldır kullandığım Toshiba'nın 1 TB taşınabilir harddiskim var. Sildiğim dosyaları geri getirmem gerekiyor. Bundan yaklaşık 4 - 6 yıl önce sildiğim dosyaları getirmem gerekiyor. Harddiskimin bozulacağını biliyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor? Hangi programı kullanmalıyım? Getireceğim şeyler resim ve video dosyaları.

Yaklaşık 6 yıldır kullandığım Toshiba'nın 1 TB taşınabilir harddiskim var. Sildiğim dosyaları geri getirmem gerekiyor. Bundan yaklaşık 4 - 6 yıl önce sildiğim dosyaları getirmem gerekiyor. Harddiskimin bozulacağını biliyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor? Hangi programı kullanmalıyım? Getireceğim şeyler resim ve video dosyaları.
6 yıllık süre içinde arada hiç format attınız mı?

Recuva kullanıyorum öneririm.

Artı -1 Eksi
4-6 yıl önce sildiğiniz dosyaları kurtarma ihtimaliniz çok çok çok çok düşük.
6 yıldır o diski kimbilir kaç defa kullandınız. Bir dosyayı sildiğinizde dosya aslında HDD üzerindeki kümelerde saklanır. Sadece kümenin yeniden kullanılabilir olduğunu işletim sistemine iletmek için dosyanın baş harfini değiştirir. İşletim sistemi ilgili kümeyi kullanabileceğini algılar. Başka bir dosya kaydettiğinizde ilgili kümenin kullanılabilir olduğunu algıladığı için o kümenin üzerine dosyaları yazar. Altta kalan kurtarılma ihtimali olan dosyaları artık okunamaz hale gelir. Veri kurtarmada dikkat edilmesi gereken konu, veri kaybı yaşadığınız diski asla çalışırmadan veri kurtarma yoluna gitmektir.

Son durum : Dosyaların çoğu geri geldi. 2016 ve 2017 yılına ait hiçbir verimi alamadım ama diğer verilerimi almayı başardım. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı