Silinen Uygulamaların Bıraktıkları

Söylediklerinizin hepsini yaptım. Fakat bir sorum olacak: Benim Windows SSD, diğer uygulama, oyun vs. HDD'de duruyor. Ben disk birleştirmeyi HDD'ye yapmalı mıyım?
Yapmanızın performans olarak artısı olacaktır. Ben taşınabilir disklerime bile yapıyorum.

Dosya kalıntılarını silmek için arama kutucuğuna %temp% yazın gelen ekrandaki tüm klasörleri silin. Uyarı gelirse evet diyin. Disk birleştirme işlemini %10 barajını geçtikten sonra düzenli olarak yapın.

Disk alanı %10'un altındaysa disk birleştirme önerilmez. Disk zaten çok dolu olduğu için hem aşırı uzun sürer hem de pek faydası olmaz. 1TB'lık diskte en az 100-110GB boş alan bırakın.
HDD'de tam yarısını kullanıyormuşum valla. Teşekkür ederim yardımlarınız için. Umarım diğer arkadaşlarda faydalanır. İyi forumlar. :)

%10 barajı derken?
HDD lerdeki dosyalar yazma okumadan dolayı parçalanır. A bölüm B bölümüne karışır. Parçalanan diskler performansı düşürür. %10 ve üstü disk parçalanmasında gözle görülür hantallık olur. Bilgisayarıma girin C diskinizin üzerinde sağ tıklayın özellikler diyin yukarıda araçlara basın gelen ekranda disk birleştiriciye basın. Gelen ekranda ilk olarak çözümleyin sonra düzeltin.

HDD lerdeki dosyalar yazma okumadan dolayı parçalanır. A bölüm B bölümüne karışır. Parçalanan diskler performansı düşürür. %10 ve üstü disk parçalanmasında gözle görülür hantallık olur. Bilgisayarıma girin C diskinizin üzerinde sağ tıklayın özellikler diyin yukarıda araçlara basın gelen ekranda disk birleştiriciye basın. Gelen ekranda ilk olarak çözümleyin sonra düzeltin.
Ama benim C diskim SSD, D diskim HDD. SSD'ye bu işlemi yapma demiştiniz?

Ama benim C diskim SSD, D diskim HDD. SSD'ye bu işlemi yapma demiştiniz?
Ben yukarıda SSD ye yapın gibi bir cümle kurmadım. Dikkat ettiyseniz diskiniz dedim. Zaten SSD de çalışmayacaktır. HDD yi hangi harfe atadıysanız işlemi o disk üzerinde yapacaksınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı