Önceden indirip sildiğim Wallpaper64, Wallpaper Engine uygulamasından kaldığını düşünüyorum ve ne olduğunu bilmediğim MSASCuil diye 2 uygulama başlangıç bölümünde gözüküyor. Bunlardan nasıl kurtulabilirim?
Önceden indirip sildiğim Wallpaper64, Wallpaper Engine uygulamasından kaldığını düşünüyorum ve ne olduğunu bilmediğim MSASCuil diye 2 uygulama başlangıç bölümünde gözüküyor. Bunlardan nasıl kurtulabilirim?
Bu konulara bir göz at belki fikir edinirsin. MSASCuil adlı programın ne olduğunu bilmediğim için yardım edemeyeceğim ama görev yöneticisinde o programın üstünde sağ tıkladığında dosya konumunu aç seçeneği aktif olarak gözüküyor ise dosya konumundan bulabilirsin hangi program olduğunu.
Eğer hiç bilmiyorsan MSASCuil adını o attığım uygulamada arat illa ki çıkar orada bir şeyler.
Arkadaşlar deminden görev yöneticisini açıp başlangıç sekmesine tıkladığımda karşıma herhangi bir işlevi gözükmeyen Program.exe diye bir şey çıktı. Bu nedir? Bilgisayara herhangi bir zararı var mıdır bilen arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim. İlk defa karşılaştım çünkü böyle bir şey ile kaç...
İyi günler, bugün görev yöneticisinde şöyle bir uygulama gördüm. İnternette arattığımda trojan diyenler var. Kaspersky tam tarama çalıştırdım ama virüs bulamadı. Yardımcı olur musunuz? Uygulama program diye gözüküyor bu arada.
MSASCuil Windows Defender'e aittir. Daha önce bir antivirüs kurup sildiyseniz veya kullanmaktaysanız o zaman oluyor. Kaldırılışını bilmiyorum ama zararlı değildir. Deneyimlerimle keşfettim bu durumu. Windows Defender'a ait olduğunu ise bu forumda önceden açtığım bir konu ve internetten edindiğim bilgilerle öğrenmiştim.
MSASCuil Windows Defender'e aittir. Daha önce bir antivirüs kurup sildiyseniz veya kullanmaktaysanız o zaman oluyor. Kaldırılışını bilmiyorum ama zararlı değildir. Deneyimlerimle keşfettim bu durumu. Windows Defender'a ait olduğunu ise bu forumda önceden açtığım bir konu ve internetten edindiğim bilgilerle öğrenmiştim.
Silinmiş dosya olarak gözüküyor yani @Rᴏᴜᴛɪɴᴜᴇs in attığı uygulamada öyle gözüküyor. Ve evet Windows Defender klasörü içinde MSASCuil.exe diye bir dosya ama şuan dosya silinmiş, oradan yok etmenin bir yolu yok mu?
Sağ tık yapıp dosya konumuna git dedikten sonra uninstall dosyasını çalıştırıp kaldırabilir ya da dümdüz silebilirsiniz eğer silinmiyorsa virüstür verilerinizi yedekleyip format atabilirsiniz.
Sağ tık yapıp dosya konumuna git dedikten sonra uninstall dosyasını çalıştırıp kaldırabilir ya da dümdüz silebilirsiniz eğer silinmiyorsa virüstür verilerinizi yedekleyip format atabilirsiniz.