Çözüldü Silkroad Online FPS limitlenmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Hipotermi

Kilopat
Yer
Lüleburgaz
Daha fazla  
Meslek
Operatör
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Uzun yıllardır Silkroad Online oynarım ara verdiğim birkaç senenin ardından tekrar oynamak istedim. Fakat bu problem başıma önceki sene eski bilgisayarımı atıp yeni bir orta-üst seviye bilgisayar toplayınca gelmeye başladı. Her ne kadar internet teki bilgiler genel olarak FPS arttırma üzerine olsa da ben fazla FPS'ten şikayetçiyim.

Oyun eski olduğu ve DX9 ile tasarlandığı için ayarlarında V-Sync veya FPS limitleme gibi bir seçeneği yok. Bu noktada da oyun içinde çok yüksek FPS'leri görüyorum. Herhangi bir limitör olmayınca da ekran kartı tüm gücünü FPS'i çıkarabileceği maximum güce çıkarmak için uğraşıyor. Haliyle hem ısı, hem gereksiz güç çekişi, hem de fan sesleri baş göstermeye başladı. Ayrıca ekran kartı tam güç çalışınca darboğaz oluşmaması adına 7700K'da yükte çalışıp mevcutta yüksek olan fan seslerini arşa çıkarıyor. Böyle limitsiz FPS durumlarında sahibi olduğum GTX 1060 6 GB kartların meşhur sorunlarından Coil Whine'dan korkuyorum. Oyun açılıp belirli bir süre geçtikten sonra kasadan ara ara Coil Whine sesi gelmeye başlıyor fakat kalıcı değil.

NVIDIA Inspector'ı ve NVIDIA Denetim Masası'nı denedim fakat her ne kadar ayarlar doğru görünse de oyun içi FPS hala yüksek. Ben bir yolunu bulamadım. Bulan arkadaşlar var ise veya fikirleri olan paylaşır ise çok sevinirim. İyi forumlar.

Çözüm
NVIDIA üzerinden FPS limitlerken doğru şeyi seçtiğinizden emin misiniz? O şekilde limitleyemiyorsanız MSI Afterburner ve RivaTuner indirebilirsiniz. RivaTuner üzerinde FPS limitleme ayarı var.

RivaTuner üzerinden şuradaki 0 (sıfır) değerini istediğiniz bir şey ile değiştirin.

NVIDIA üzerinden FPS limitlerken doğru şeyi seçtiğinizden emin misiniz? O şekilde limitleyemiyorsanız MSI Afterburner ve RivaTuner indirebilirsiniz. RivaTuner üzerinde FPS limitleme ayarı var.

RivaTuner üzerinden şuradaki 0 (sıfır) değerini istediğiniz bir şey ile değiştirin.

Çözüm
Yardımınız için çok teşekkür ederim. NVIDIA ayarlarını doğru yaptığıma eminim. Defalarca kez kontrol edip forumlar ve videolar üzerinden de ayarların doğruluğunu teyit ettim. Afterburner kullanıyordum fakat RivaTurner aklıma gelmemişti. Sorunu RivaTurner ile çözmüş bulunuyorum. Teşekkürler.

Merhaba bende de NVIDIA 4070 var, laptop sro ekranda açıkken aşırı ısınma yapıyor ve can sıkıyor. Durumu nasıl çözdünüz yardımcı olmanız mümkün mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…