i7-7700HQ tabanlı sistem Silkroad Online düşük FPS sorunu

iNeonDragon

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle sistem özelliklerimi yazayım.

İşlemci: Intel Core i7-7700HQ.
Ekran kartı: NVIDIA GTX 1060 3GB.
RAM: 16 GB DDR4 2400 MHz.
Laptop modeli: MSI GE62vr 7RF.

Arkadaşlar sorunum silkroad Online'da FPS anlık olarak düşüyor. Mesela oyun 60 FPS üstünde verirken takılmalar donmalar oluyor yani FPS aniden saniyelik olarak 0-1 oluyor tekrar 60 üstüne çıkıyor ve bunu her 3-4 saniyede bir yapıyor. Oyun High ayarlarda da aynı takılmayı yapıyor Low ayarlarda da. GeForce 820M ekran kartlı laptop var arkadaşımda High ayarlarda 20-30 FPS sabit Low'da 60 FPS sabit alıyor ve anlık takılmalar yok. Bir türlü çözemedim bu sorunu. İşlemci ya da ekran kartı sıkıntılıdır belki diye servise gönderdim, testler yapıldı herhangi bir sıkıntı yokmuş. Ayrıca bu donmayı sadece silkroad'da yapıyor. GTA V, BF1, Forza Horizon 4 gibi oyunları çok akıcı bir şekilde açıyor. FPS düşüşü falan yok. Denetim masasından "yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi" seçili ama hala bu sorun var. Bunun çözümü nedir?

Bende oynuyorum Joysro Vesta'da, bir sorun yaşamıyorum ondan yardımcı olmaya çalıştım :)

YouTube üzerinde ONRKPN kanalına göz atarsan bana merhaba diyebilirsin :)

Orijinal oyunda sıkıntı var demek ki. Ben bir kişi daha gördüm başka bir forumda GTX 1050 Ti'de aynı sorunu yaşıyormuş ama adama ulaşamadım. Oyunu bıraktı mı, sorunu çözdü mü yoksa donarak oynuyor mu bilmiyorum. Ulaşamadım adama. Başkada sıkıntı yaşayan görmedim.
Cye kurdum ve sonuç yine aynı. Hiçbir şey değişmedi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı