SilverStone PF240 RGB bağlantısı

Bu sıvı soğutmanın RGB'sini hala çalıştıramadım. Anakartım ASUS B550-E modeli. Şu an sıvı soğutma çalışıyor fanlarda dönüyor. Ancak RGB kontrolcüsünün bir tarafını SATA'ya bağlıyorum diğer tarafını nereye bağlayacağımı bilemiyorum. Kablolama nasıl olacak bileniniz var mı?

Kendi içinden çıkan şematiğe baktım ama oradakinde detaylı anlatmamışlar. Ya da iyi anlatamamışlar.

SATA Güç girişine bağladığın kontrolcü, kumanda. Kumanda üzerinden kontrol edebiliyor olman gerekli. Fanlarda ve pompada üç pinli kablolar var. Kutudan çıkan çoklayıcı ile hepsini bir birine bağlayıp çoklayının ucunu da ana kartın üzerindeki üç pinli ARGB soketine takacaksın. Taktıktan sonra Armoury Create ile efektleri kontrol edebilirsin.

Fotoğraf atabilir misiniz? 360'lık modelinde kontrolcü çıkıyordu ama bundan emin değilim. 😁
Hocam şu an evde değilim. Kontrolcü çıktı içinden ancak belirttiğim gibi kontrolcünün bir ucunu sata'ya takarken diğer girişini ne yapacağım hakkında fikrim yok. :D
SATA Güç girişine bağladığın kontrolcü, kumanda. Kumanda üzerinden kontrol edebiliyor olman gerekli. Fanlarda ve pompada üç pinli kablolar var. Kutudan çıkan çoklayıcı ile hepsini bir birine bağlayıp çoklayının ucunu da ana kartın üzerindeki üç pinli ARGB soketine takacaksın. Taktıktan sonra Armoury Create ile efektleri kontrol edebilirsin.
Hocam bende durum şöyle ki; 2 fanlı model olduğu için 2 fanıda anakart üzerindeki girişlere bağladım. Pompayı da pompa girişine bağladım. Kumandanın üzerindeki çoklayıcıya hiçbir şey uymuyor girişine.
Fanlarda ve pompada 3 pinli kablolar yok maalesef.

Hocam zaten size ben önermiştim, elimden geldiğince de yardımcı olmak isterim, fotoğraf olursa daha çok yardımcı olabilirim, şimdi ürün bende olmadığı için gözümde canlandıramıyorum, belki @Bora Dere biliyordur, kendisi XPG Battlecruiser kasasını çözmüştü. 😁
Anladım hocam akşam fotoğraf atarım atmasına da pek bir şey anlaşılmaz fotoğraftan ortalık çok karışık. :D

RAM'lerin üstünde 4 tane giriş var. Beyaz olan RGB girişi hariç diğerlerini doldurdum ben. 2 fanı fan çıkışlarına taktım. Pompayı da pompaya taktım. Bunun dışında fanlardan veya pompadan gelen başka bir çıkış yok. Yani kontrolcüye bağlayabileceğim bir şey elimde. Bende dedimki gerek yoktur heralde diyerek kontrolcünün bir tarafını sata'ya diğer tarafına ARGB bağlantısına taktım. Gücü verir vermez yanık kokusu çıkınca gücü kestim hemen. PC'yi test ettim bir sorunu yok ancak deneme yanılma ile çözmeye kalkarsam bir sorun olur diye vazgeçtim o işlemden.

Benim derdim hala kontrolcüyü nasıl kullanacağım kısmında.
Hocam nasıl yaptığımı bilmiyorum ama her şeyi birbirine bağladım farklı kombinasyonlar kullanarak sonunda çalıştı. :)

Dosya Ekleri

• indir.jpg
    indir.jpg
    10,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı