SilverStone PF240 yerine ML240 V2 alınır mı?

joseph53

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 sene önce aldığım PF240 sıvı soğutucum arızalandı ve tekrar kullanmayı çok doğru bulmuyorum servise gönderdim şimdilik cevap bekliyorum bu sırada bende yeni bir sıvı soğutucu almayı düşünüyorum.
Cooler Master ML240 v2 veya MSI MAG CoreLiquid 240R v2 ya da deepcoold LT520 almayı düşünüyorum.

SilverStone'unun dönüşünü bekleyip tekrar kullanmak pek istemiyorum ama güncel bir sıvı soğutucu alıp eskisini satma tarafıyım.
Almayı düşündüklerimin SilverStone'dan çok bir performans farkı olmayacaksa yenisini almayı da mantıksız bulup kullanmaya devam edebilirim bu konuda düşünce ve desteklerinizi bekliyorum.

Bende PF240 kullanıcısıydım 2 yıl oldu işlemciyi soğutmamaya başladı arızalandı.
Ne yaptıysam olmadı servise göndermek istiyordum malum deprem girdi araya bir türlü servise gönderemedim.
Şimdi öyle bilgisayarın içinde takılı duruyor.
Yerine geçici olarak Snowman'ın kule tipi soğutucusunu almıştım.

Konudan alakasız nasıl bir arıza verdi bende pf240 kullanıyorum
Pompası bozuldu, yaklaşık 8 aydır soğutma performansı düştü boşta iken ortalama 75derecelerden 90-95 derecelere kadar çıktı, 75 derece 5600x için çok iyi bir derecede olduğunu düşünenler vardır ancak stok fan ile test ettiğimde işlemcim ortalama 45-55 derece arasında çalışıyor.

Bende PF240 kullanıcısıydım 2 yıl oldu işlemciyi soğutmamaya başladı arızalandı.
Ne yaptıysam olmadı servise göndermek istiyordum malum deprem girdi araya bir türlü servise gönderemedim.
Şimdi öyle bilgisayarın içinde takılı duruyor.
Yerine geçici olarak Snowman'ın kule tipi soğutucusunu almıştım.
Hemen hemen aynı sorun az önce arkadaşa cevap olarak ilettim muhtemelen aynı şeyleri yaşadık.

Pompası bozuldu, yaklaşık 8 aydır soğutma performansı düştü boşta iken ortalama 75derecelerden 90-95 derecelere kadar çıktı, 75 derece 5600X için çok iyi bir derecede olduğunu düşünenler vardır ancak stok fan ile test ettiğimde işlemcim ortalama 45-55 derece arasında çalışıyor.

Bu sorunun aynısı başıma geldi PF240'da bende 2 yıl önce almıştım.
Artık soğutmamaya başladı soğutucu boşa 75-80 derecelerde geziniyor.
Sıvı soğutmadan kat kat daha kötü kule tipi soğutucu bile 45-50 derecelerde dolaşıyor.

SilverStone'a kaliteli diyerek bayağı bir paraya almıştım ama maalesef 2 yıllık kullanımda pompa arızası vermesi insanı üzüyor.

Bu sorunun aynısı başıma geldi PF240'da bende 2 yıl önce almıştım.
Artık soğutmamaya başladı soğutucu boşa 75-80 derecelerde geziniyor.
Sıvı soğutmadan kat kat daha kötü kule tipi soğutucu bile 45-50 derecelerde dolaşıyor.
Alırken de halbuki f/p olarak en iyisi olduğu söyleniyordu, özellikle gidip silver stone aldım ama resmen şu an çöpe atsam çöpe ziyan olur gözüyle bakıyorum. Bundan dolayı servisten yeni bir pf240 gelse bile takmayıp yeni bir soğutucu alma taraftarıyım, en azından gidip artic marka kule tipi bir soğutucu daha performanslı olacaktır.

Alırken de halbuki F/P olarak en iyisi olduğu söyleniyordu, özellikle gidip Silver stone aldım ama resmen şu an çöpe atsam çöpe ziyan olur gözüyle bakıyorum. Bundan dolayı servisten yeni bir PF240 gelse bile takmayıp yeni bir soğutucu alma taraftarıyım, en azından gidip Artics marka kule tipi bir soğutucu daha performanslı olacaktır.

Bende R5 3600X işlemcimi iyi soğutsun uzun yıllar performanslı sorunsuz çalışsın diye almıştım fakat 2 yılda pompası arızalandı.
Üretimle ilgili hata olabilir.

Sanırım hepimiz aynı dönem almışız başınıza gelenler üzücü. Duyunca sizin için üzüldüm kendi adıma tedirgin oldum.

Tedirgin olacak bir şey yok sıvı akıtmaması dışında her türlü problem kabul edilebilir ama diğer türlü ciddi sorunlar oluşturabilir.

Tedirgin olacak bir şey yok sıvı akıtmaması dışında her türlü problem kabul edilebilir ama diğer türlü ciddi sorunlar oluşturabilir.

Sıvı akıtmasının zaten imkanı yok denebilir.
Ama işte bir seri üretim de sorun olmuş olabilir çünkü bu sorundan hep aynı tarihlerde alınan ürünlerde görülmüş.
SilverStone markasını kaliteli olarak biliyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı