SilverStone RL06 Kasa İncelemesi

Herkese iyi forumlar. Bu incelemeyi yazmadan önce Thermaltake V200-TG adlı hoş kasayı kullanıyordum. Ancak bir şeyi fark ettim ki benim için can sıkıcı kriterdir. Üstü açık bir kasa olmasına karşın önünden yeterli hava alamadığı için belli bir süre sonra sistemin sıcaklığı içeriye giren az miktardaki serin havayı da bastırıyor sistem genel olarak fazla ısınıyordu. Thermaltake'in bu modeli benim 3. kasamdı aynı sistemde. Daha önceki kasalarda edindiğim tecrübelere göre aslında kasaların üstünün açık olmasının yeterli olduğunu düşünüyordum. Yanılmışım...

Silverstone RL06 adlı kasanın hikayesine geliyorum kısa ve öz. Bu kasa içinde biriken sıcaklık olayını fark ettiğimde yeni bir kasaya ihtiyacım olduğunu anladım. Bu sefer alacağım kasa son olmalıydı çünkü 4. kez kasa değiştirecektim ve artık dayanılmaz hal almıştı bu durum.

Direk forumda da çok gördüğüm Phanteks P350X'e yöneldim. Herkes bilir bu modeli kullanan kullanmayan. Forumda gezdim, youtube testlerini izledim. Thermal testlerde pek düşündüğüm gibi olmasa da kaliteli oluşu ve herkesin memnun kalması sipariş vermemde etken odu. Qpbilişim'den akşam saat 5' siparişi verdim. Ardından tekrar Youtube'a girdim P350X testlerini izliyorum heyecanlı. Bir tane videonun yorumlarına indim ve orada sadece 1 beğeni almış bir yoruma gözüm çarptı. Yorum sahibinin yazdığı cümle şu idi: "Best Airflow Case SilverStone RL06."

Bakmaktan zarar gelmez dedim Youtube yazdım direk. Gördüklerime inanamadım çünkü gerçekten thermal testlerde en iyi soğutmayı sağlayan kasaydı. Üstelik tam istediğim gibi önü mesh ve yanı temperli camlıydı. Google'da arattım sadece Nanokatalog'ta bulunca heyecanım söndü. Stokta görünüyordu ancak çok fazla tedarikle ilgili şikayet olunca beynim durdu. Denemekten zarar gelmez diyerek risk aldım ve P350X siparişi iptal ettim ve buna gerçekten değdi. Bu süreçte Nanokatalog'ta bana çok yardımcı oldu, ellerinde 1 tane vardı ve bana temin etmek için çok çabaladılar özellikle bir tane hanımefendi süreci oldukça hızlandırdı. Sözü fazla uzattım incelemeye geçiyorum :)

374286


Kasamız bu. Ön kapak tasarımını ben beğendim. Ön kapağı herhangi bir kabloyla bağlantılı değil. Altında çıkarabilmeniz için boşluk var. Ufak bir güçle çok rahat çıkıyor.


374287


Kapağı açtıktan sonra fanların önünde çok daha küçük boşluklu bir filtre karşılıyor bizi. Bunun çıkması çok daha kolay :)

374288


Ön fanları direk bu filtreyi çıkararak kasanın kendi fanlarıyla gelen uzun vidalar ile sabitliyorsunuz. Bu vidaları düşünmeleri çok iyi olmuş benim açımdan. Kısa ve o zor dönen vidaların aksine fan yuvalarını genişletmiyor ve direk kasayı tutuyor.

374289


Arka tarafa geldiğimizde kablolaması iyi düzeyde ancak daha da iyi olabilirdi. Kelepçelerede burada ihtiyacınız var.

374290


Üste geldiğimizde bizi girişler ve fan kısmı karşılıyor. Usb girişleri bence gayet yeterli. iki tane 3.0 olmasıda güzel. Ancak tek eksiği reset tuşu her bilgisayarda olsa iyi olur bazı kasalarda reset tuşunu kaldırıyor artık. Görünen beyaz ledli fan kendi stok fanıydı. 3 tane önde beyaz ledli ve bir tane arkada sade, siyah egzoz fanıyla geliyor kasa. Bunlarda güzel detaylar.

374292


İç kısma geldiğimizde kablolaması gerçekten güzel ve geniş. Ekran kartı güç bağlatısı için ön taraftan ayrı bir boşluk güzel düşünülmüş. Bunu genellikle Thermaltake kasalarda görebilirsiniz. Camı ise alışkın olduğumuz temperli camlara göre daha koyu. Kasanın genel kalitesinin söyleyecek olursam iyiye yakın diyebilirim. Kasa içi vidalarını pek beğenmedim özellikle anakart yükseltici vidaları beni zorladı. 10 üzerinden 7 puanı aldı benden.

Geliyorum sıcaklıklara. Anakartım eskiden Asus Prime B350 Plus'tı ve stress testlerinde stabil veriler elde ediyorum. Şu an Msi B450 Tomahawk kullanıyorum ve stress testlerinde bir anda sıcaklık yükseldiği için oyun içi değerleri baz alacağım.

Sistemim
Ryzen 2600x
Msi B450 Tomahawk
Gskill Trident-Z 3000MHZ 8x2
Msi GTX 1070Ti
Coolermaster ML120L
250GB SSD + 1TB HDD

Sıcaklıklarda kriter olarak oyunları baz alacağım dedim ama tek bir oyun bile yeterli aslında. Battefield 1. 64 kişilik multiplayer haritalarda önceki kasada işlemcimde 69-72 derece arasında sıcaklık değerleri alıyordum. SilverStone ile bu değerler 59-61 arasına indi. Yani aynı sistemle aynı parçalarla sadece kasa değiştirerek 10 derece sıcaklık farkı elde ettim. Ön tarafta kullandığım fanlar ise Xigmatek'in sıradan RGB fanları. Unutmadan söyleyeyim sıvı soğutmayı kasa değiştirirken sökmedim yani yeni bir macun uygulamasıda olmadı.

Ekran kartıma ayrıca değinmek istiyorum. 2 kere ısınıyor şikayetiyle garantiye gönderdim. İlk gidişinde macun bakımı yapılıp geri gönderildi. 2. gidişinde üst soğutma bloğu fanlar dahil komple değişti. Thermaltake kasada özellikle solo oyunlarda 75-80 arası bir sıcaklıkta çalışıyordu. Multiplayer oyunlarda ise 70-75. Witcher 3'te vsync açık 75 dereceyi görürken şu anda vsync kapalı 72-73 dereceyi geçmedi. Şu an anlıyorumki kartta sorun gözükmüyor. Tabi soğutma bloğu değişeli çok olmadı ama yinede bariz fark var.

İncelememi burada sonlandırıyorum. Ben kasayı 484 liraya + 35 lirada kargo parası ödeyerek aldım. Ve gerçekten fiyatını hak ediyor benim nazarımda. Umarım sıkılmadan okursunuz.
 
Gayet güzel kasadır dediğiniz problemler var bendeki plastik camlı olan modeli. Arka kablolama kısmı daha iyi olabilirdi şahsen. Hava akışı için tasarlanmış bir kasa ama daha iyisini yapabilirlerdi.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı