Silverstone Tundra TD03-E Fan Devri Ayarlama

alfist

Hectopat
Yer
ankara
Daha fazla  
Meslek
ASTSUBAY
Herkese selamlar. Arkadaşlar dun gece silverstone td03-e sıvı soğutma taktım yalnız fanlar en düşük 1500 RPM'de döndüğü için ses yapıyor..

İşlemci 4690k 4.5 ghz 1.27 v o.c
Anakart msi gaming 5
Kasa zalman z11 plus

Technopat ekibi bir montajında aynı sıvı soğutmayı kullanmıştı ancak o sistemde asus anakart kullandılar ve fan expert programı ile 600 RPM'e kadar düşürdüler ama MSI anakartım için uygun değil sanırım o program. Acıklamada oyle yazılmış çünkü..

Fanspeed v.b programlarla denedim ama olmadı. Kafayı yemek üzereyim, eski hava sogutmam akasa venom vodoo 600 RPM'de çalışıyodu ve daha sessizdi..

Lütfen billen bir arkadaş program yada msi gaming 5 anakart da çalışabilecek bir uygulama tavsiye edebilir mi?
Teşekkür ederim.

Command center resimlerini koydum smart mode ve manuel modda en düşükte bile 1550 RPM'de çalışıyor..

Dosya Ekleri

• 21.jpg
    21.jpg
    156 KB · Görüntüleme: 425
  • 22.jpg
    22.jpg
    181,7 KB · Görüntüleme: 361
Son düzenleyen: Moderatör:
Fan Xpert ASUS'un desteklenen anakartları ile uyumludur yalnızca, MSI'da çalışmaz.
AIDA64 ile CPU sıcaklığına bakar mısın? Ne seviyede sıcaklıklar bir görelim öncelikle.

Fan Xpert ASUS'un desteklenen anakartları ile uyumludur yalnızca, MSI'da çalışmaz.
AIDA64 ile CPU sıcaklığına bakar mısın? Ne seviyede sıcaklıklar bir görelim öncelikle.

Bu sorunun aynısı bende de var. Aynı ürünü kullanıyorum anakart ise 1151 gaming m3 :) Sıcaklık ve rpm bu şekilde, bana biraz anormal geldi. Ses sorunum da var.
Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg

yilmazonline kardeşim ben sorunu çözdüm..fanları cpu fan değilde system fan 1 e bağladım..sonra msi command center a giriyosun fan ayar yerinden yalnız cpu fan değil bak system fan ların olduğu ayar bölümüne..system fan 1 e gelip smart mode da save butonuna tıklıcaksın ve masaüstüne kaydediceksin..sonra masaüstüne gelip o kaydettiğin dosyayı metin belgesi ile açıcaksın..orda min speed in 50 olduğunu görüceksin.onu kafana göre ayarlaya ama 30 un altında tavsiye etmem zararlı olabilir..neyse sen onu 40 yap bnde de öyle 1200 rpm de çok tatlı bi şekilde sessiz çalışıyor..sonra kaydet diceksin..tekrardan o save yaptığımız yere gelip load diceksin ve masaüstüne kaydettiğin o metin belgesini seçiceksin ve artık fanlar 1200 rpm de sessiz bir şekilde kullanabilrsin banada teşşür edebilirsin..:) ve bunu bulmak için ne kadar uğraştım bilemessin en son bi gavur dan buldum bu yolu..Silverstone candır gerisi heycandır asla soğuma..:)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı