Çözüldü SIM kartı olmadan iPhone 2G kullanmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

513252

Hectopat
Katılım
7 Ocak 2022
Mesajlar
1.335
Makaleler
2
Çözümler
7
Öncelikle hemen; "Jailbreak yap, ITunes'e bağla" yazmayın. Evde eski bir iPhone 2G buldum, takılı bir SIM kartı yoktu. Kullanılmayan bir SIM kartı takıp kilidi açmayı başardık ama bu SIM kartıyla ilgili hiçbir şey bilmiyoruz. SIM kartının şifresini eski kağıtlardan bulup girdik, SIM kartının kilidi açıldı fakat hâlâ giriş ekranındayız. SIM kartının kilidi açıldı fakat üstte "No Service" yazıyor ve iPhone açılmıyor. Tam olarak bu ekranda:

WhatsApp Image 2022-07-27 at 19.15.20(1).jpeg


Emergency Call bölümü ve kilit ekranı dışında hiçbir şey yok, bilgisi olan var mıdır?
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2022-07-27 at 19.15.20.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-27 at 19.15.20.jpeg
    49,9 KB · Görüntüleme: 62
Çözüm
@513252
Tabii ki anlatırım, bu elinizdeki iPhone eski olduğu yeni bir cihaz gibi kurulum yapamıyorsunuz ve kurulum yapmak için ITunes'a ihtiyaç duyuyorsunuz bundan dolayı da yönlenmeniz gerekiyor.
Bilgisayarınıza cep telefonunu bağlandığınız zaman cihazı görmesi gerekiyor (acaba 3UTools'ta iTunes sürücüsünü yüklediniz mi?) eğer kablonuzda bir sorun yoksa oradan ise skip activation dediğinizde ana menüye ulaşmış olursunuz veya ITunes'ta kurulum ekranı çıkması lazım.
ITunes'tan işaretlediğim yerde tıklayın :)

1658943214234.png
Cihaza kurulum yapmanız gerekmekte ancak eski nesil IOS cihazlarda kurulum sadece iTunes ile gerçekleşmekte yani aktif etmek istiyorsanız bağlantı yapmak zorundasınız.
 
Bizim yazmamıza gerek kalmamış cihaz zaten kendisi ITunes'a bağlayın diyor.

Değerli dostlarım, bilgilendirmediğim için üzgünüm fakat telefonu farklı bir cihaza bağlayamıyorum. Elimizde telefonun kendi şarj cihazı olmadığı için Android, iPhone ve farklı cihazları birden şarj edebilecen; sapfire Professional adında bir cihaz kullanıyorum ve bu cihaz aracılığıyla telefonu bilgisayara bağlamayı denediğimde bilgisayar sadece enerji kaynağı olarak kullanılabiliyor, bilgisayardan telefona erişemiyorum. Yazım biraz karmaşık oldu kusura bakmayın. Anlamadıysanız daha basit bir şekilde anlatabilirim.
:)
 
@513252
Anladım ben şahsen, yazılım olarak Apple’ın kendi yazılımı olan iTunes ile deneyin (veya daha detaylı olan 3uTools, Mac’teysenizde iMazing).
Windows kullanıcısıyım hocam, deneyip bilgilendireceğim. Teşekkürler.

@513252
Anladım ben şahsen, yazılım olarak Apple'ın kendi yazılımı olan iTunes ile deneyin (veya daha detaylı olan 3uTools, Mac'teysenizde imazi

Hocam bir kaynak gönderebilir misiniz? Bulduğum kaynaklarda kilidi açılabilen telefonları kırmaktan bahsediliyor. (yabancı kaynaklarda)
 
Son düzenleme:
@513252
iPhone 2G zaten iCloud kilidine sahip değil kırmanıza gerek yok.
 
Dostum yanlışın var, sim kartının kilidini açtıktan sonra hiçbir şey yapamıyorum. Bilgisayara bağlanmıyor dediğim gibi. Telefon açılmıyor. Bunu dikkate alalım.
@513252
iPhone 2G zaten iCloud kilidine sahip değil kırmanıza gerek yok.
@Moneymoon

Olay aktif etmek değil.
 
@513252
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu şekilde yapın o zaman, doğru adımlarla bilgisayar ile aktive edilebilir o cihaz sadece başka yolu yok günümüz cihazlarında olduğu gibi bir kurulum ekranı ile gelmiyor o cihaz. Açılmama sebebi iTunes'tan kurulum beklemesi.
1658941807923.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı