Şimdi Dolar Alma Vakti mi?

metehancaba

Decapat
Daha fazla  
Şu an itibari ile dolar 5.70 altını gördü 2 gün önce 5.83 idi tekrar yükselir mi? Bu konuya hakim olanlar bir ses verin. Bilgisayar alacağım yaz sonunda, şimdi dolara yatırırsam kârda olur muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha da düşse dahi yeniden yükselecektir. Alırsanız zarar etmezsiniz uzun vadede. Ama 2-3 gün daha bekleyip biraz düşünce alabilirsin. Bu arada söylediklerim kendi fikrimdir sorumluluk kabul etmem.

Nereye kadar düşer pek bilemeyiz ama orta ve uzun vadede doların zarar ettirdiği pek söylenemez. Şahsi olarak ben alma taraftarıyım. Ama şuan bayramdan dolayı bankalar neredeyse 20 kuruş yukarıdan satıyor, riske girip cuma alabilirsiniz veya garantiye alıp şimdi alabilirsiniz.

Üretim, siyasi belirsizlik, işsizlik, yabancı gözünde ülkeye güven, Akdeniz'de neler olacağı ve S-400 meselesi gibi birsürü etken var bunlar dolara etki eden faktörler. Bunların hiçbirinin doların düşmesi için sinyal verdiğini düşünmüyorum geçici bir düşüş ve müdahalelerle buralarda. YTD.

Üretim, siyasi belirsizlik, işsizlik, yabancı gözünde ülkeye güven, Akdeniz'de neler olacağı ve S-400 meselesi gibi birsürü etken var bunlar dolara etki eden faktörler. Bunların hiçbirinin doların düşmesi için sinyal verdiğini düşünmüyorum geçici bir düşüş ve müdahalelerle buralarda. YTD.
Çok yakında savaşa gireceğiz belki 3-4 ay sonra. "millet köşeyi nasıl dönerim?" derdinde ABD'le savaşa girsek acaba o dolarları bozdurabilecek miyiz?

Toplayacağın bilgisayarın malzemeleri dolar endeksli olacağı için dolar alırsan zarar etmezsin. En fazla dolar düşerse edeceğin kardan olursun. Ama yükselirse aynı paraya aynı özelliklere sahip bilgisayarı toplayamazsın. Dolayısıyla dolar almak seni garantiye alır. Almamak ise riske girmektir. Bu kadar belirsizlik içerisinde riske girilir mi, orası senin bileceğin iş.

Kar eder misin, bilemeyiz. Ama zarar etmek istemiyorsan dolar al. Gelecekte PC parçası alacak herkese aynı şeyi söylüyorum. Dolar alın kafanız rahat etsin. Sonuçta bu parçaların dolar bazında fiyatları değişmiyor. Bugün 200 dolarsa bir ekran kartı yarında 200 dolar olacak. TL kuru fark etmiyor.

Çok yakında savaşa gireceğiz belki 3-4 ay sonra. "millet köşeyi nasıl dönerim?" derdinde ABD'le savaşa girsek acaba o dolarları bozdurabilecek miyiz?
Ya kusura bakmayın da şu düşünce gerçekten saçma sapan yani, tutulur bir yanı yok. Üretime yeteri kadar destek yok, yıllardır cari açık veriliyor, kurumlar (Türk Telekom vs.) ve fabrikalar özelleştiriliyor ama döviz kurunun yükselmesinin sebebi vatandaşın 3 5 kuruşuyla döviz alması, öyle mi?

TL kazanıp da döviz alan hiç kimse döviz kurunun yükselmesini istemez zaten çünkü ürünlerin fiyatı artıyor ve haliyle kazançtan çok, zarar oluyor. Döviz kurunun yükselmesiyle köşeyi dönen insanlar belli, yabancı turistler falan filan.

Ekonomiye güven yok, millet de 3 5 kuruşunun enflasyon yüzünden 1 2 kuruş olmasını istemiyor ve döviz alıyor. Bunda anormal olan ne var acaba?

Ayrıca gündem İstanbul seçimleri, Doğu Akdeniz'deki rezerv değil. :)

Keşke yanlışı yanlış kişilerde aramasaydık, o zaman böyle bir problememiz olmazdı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı