Şimdi PC toplamak mantıklı mı? Bunu sormamın nedeni Intel ve AMD kısmında soketlerin değişimi PC toplamak için beklenilmeli mi, yoksa şimdi toplayıp 9. veya AMD kısımında 3. nesilden sonradan yüksek işlemcilere geçmek mantıklı olur mu?
Şuanki işlemciler zaten güçlü uzun yıllar götürecek güçte ler bi 8700 yada 1800x alsan uzun yıllar götürür. Ryzen 3 ler güçlü ama fiyatı eskisi gibi güçlü gelmeyecek beklenmeye değer bence. İntel kısmında ice ice lake ne zaman gelir bilemeyeceğim ama ice lake den ümitliyim ryzen 3. Nesile rakip çıkarırsa efsane olur tabi fiyatları da önemli bence şimdi 9. Nesil yada 3. Nesil amd alınabilir
Hocam 2.el toplamak bence daha mantıklı. 2.El alışverişi biliyorsanız tavsiye ederim imzamdaki sistemi 2.el 1350'ye topladım. Sıfır fiyatının 3000TL'den yüksek olduğunu düşünüyorum ama bazı parçaların sıfırı kalmamış olabilir piyasada.
Açıkcası olası bir dolar fırlaması mümkündür ama özellikle AMD tarafında yeni nesil işlemcilere bu kadar az süre kalmışken biraz daha bekle. Şahsen ben de korkuyorum fakat bekleme taraftarıyım. Yeni nesil işlemcilerin performans testleri gelir gelmez hemen sistem toplayacağım.