Serendipity
Kilopat
- Makaleler
- 3
@valid123
Anne bütün boş vaktini telefonla harcıyor sonra çocuğum niye kitap okumuyor diyorlar, bazı erkek çocuklarına sahip anneler erkek çocuğunu üstün zannediyor. Eski dönemlerde hep çocuk saygılı oluyor bence çünkü o zamanlarda telefon yoktu. Ayrıca şiddet hiçbir şeyin çözümü değildir çocuğunu döverek yetiştirirsen o da şiddet eğilimli olur sonra neden kadın, çocuk vakaları oluyor ülkemizde. Aslında her şey ailede bitiyor o yüzden ben büyüyünce çocuğumu yetiştirirken psikoloji kitabı okuyup ona belirli bir yaştan önce asla sosyal medya kullanmasına izin vermeyeceğim.hocam bu arada son mesajınızda nokta koymamışsınız ceza vermesinler.
Şu anda bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Yeni nesil(malum z kuşağı) bilgiye ve diğer beyinlere çok daha rahat erişebiliyor. Kendi çizgisini daha rahat belirleyebiliyor, baskıya karşı daha iyi direnebiliyor ve doğruya daha rahat ulaşabiliyor. Bu gençlerin "özgürlük" yapısı X kuşağını ve yaşayan kaldıysa Y kuşağını da sinir ediyor. Kendi ailelerinden hep baskı görmüşler ve hep onların doğrularıyla yaşamışlar. Gençler internet sayesinde çok fazla bilgi akışına sahip. Eski nesiller baskı kurup yönetemiyor. Dinle kandıramıyorlar Sonra "Bizim zamanımızda böyle miydi?" , "Terbiyesiz!", "Aklaksız!" gibi saçma sapan söylemlere mağruz kalıyoruz. Sizin zamanınız geçti ve doğrular değişiyor. 10 sene sonra falan öleceksin(yaşlılıktan) zaten hala laf yarıştırma peşindesin. Her şey yerine oturur. Z kuşağından yani bizden ümitli olabilirsiniz.
Ergenlik bitince.
Anlatamıyoruz galiba? Internet diyoruz. Medya diyoruz. Çok fazla bilgiye, çok fazla beyine hızlı ve kolay erişmek diyoruz. Eski kuşakları bizle karıştırmayın. Biz çok farklı bir çağda büyüyoruz.Dediğiniz gibi olmayan çok insan var. Böyle insanlar eskiden de yok muydu?
Bunun haricinde ne var ki?
Bir genç olara ben de dediklerinizi destekliyorum zaten.Anlatamıyoruz galiba? Internet diyoruz. Medya diyoruz. Çok fazla bilgiye, çok fazla beyine hızlı ve kolay erişmek diyoruz. Eski kuşakları bizle karıştırmayın. Biz çok farklı bir çağda büyüyoruz.