İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum şu an çok fazla şimşek çakıyor akım korumalı priz vs. yok. Sizce kapatmalı mıyım?
Hocam, akım korumalı priz yoksa ve elektrikleri etkileyecek bir yıldırım düşerse o elektrik kesintisi de sizi etkilerse evet sıkıntı çıkar. Öyle bir şey yaşamak istemiyorsanız bence kapatın, fakat bu düşük bir şans olduğu için yaşamazsınız diye düşünüyorum. Yaşarsanız da geçmiş olsun anakartı belki tamir ettirebilirsiniz ama gusül abdestini almayı unutmayın.
Yüksek voltaj sigorta mı tanır, havadan atlıyor zaten kendi yolunu buluyor.O elektrik cihazınıza gelene kadar arada kaç tane sigorta var. Oldu da eve geldi hadi sigortayı da aştı diyelim, prize takılı tüm eşyalar (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, konsol, tv vb.) zarar görür. Bilgisayarınıza gelse bile arada PSU var. bir sorun olmaz yani.
Etraftaki en yüksek binaysanız, eski ve topraklaması olmayan bir binaysa, paratoner yoksa ancak o zaman korkulur gibi geliyor. Yine de çok düşük bir ihtimal yani. Binaya yıldırım düşerse diye hiç prizden eşya çekmedim ben açıkçası.
O zaman her yıldırımlı havada cihazların tümünü prizden çekmek mi gerekiyor? Soruya ne cevap veriyorsunuz?Yüksek voltaj sigorta mı tanır, havadan atlıyor zaten kendi yolunu buluyor.
O zaman her yıldırımlı havada cihazların tümünü prizden çekmek mi gerekiyor? Soruya ne cevap veriyorsunuz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.