Şimşek Sonrası İnternetin Gitmesi

Makaleler
6
Daha fazla  
Dun aksam bir simsek carpti. İnternet gitti. Modeme baktim. DSL isigi ile internet isigi gitmis. Bir daha gelmedi. Bizim internet superonline, bizim mahallenin asagi tarafinda TTnetli akraba var. Ona gittim. Net vardi. Calisiyordu. Modemi kokladim. Yanik kokusu yoktu. Ben hatta sikinti oldugunu düşünüyorum. Sizce nedir? Buyrun fotoğraf:

P_20160916_165047.jpg

Farklı modemde deneyin, elektrik gidip geldiyse veya başka bir sebepten modem arızalanmış olabilir. Eğer diğer modemlerde sorun yok ise Asus'un resmi sitesi üzerinden firmware restoration isimli yazılımı indirip en güncel sürümü modeminize yükleyip ayarları yapın.

Yukarıdakileri yapmanıza rağmen sorun halen çözülmedi ise biraz bekleyin ardından Türk Telekom'u arayıp ilgili menüden müşteri hizmetlerine bağlanıp arıza kaydı açtırın, kısa bir süre sonra sorun çözülecektir.

Modem çalışıyor. ADSL yok yani rj11 olan hat kablosu arızalı veya takılmamış demektir. Takılı ise hatta sorun var.
Kontrol için kabloları sök gücü kes 30 sn sonra tekrar bağla ve gücü aç.
Nasıl anlayacağım? Olup olmadığını. Babama söyledim arıyacakmış.

Yapınca açılacak mı yani?

Cevap alabilirmiyim lütfen, o kablonun çıkıp çıkmadığını nasıl anlarım? Veya bozuk olduğunu?

@Murat5038

Modem çalışıyor. ADSL yok yani rj11 olan hat kablosu arızalı veya takılmamış demektir. Takılı ise hatta sorun var.
Kontrol için kabloları sök gücü kes 30 sn sonra tekrar bağla ve gücü aç.
Asus modemler arızalandığı zaman sadece güç ışığı yanıyor, bilginiz olsun.

RJ11 dediğiniz kablo modememi bağlı yoksa hatta mı? Ayrıca neyi kontrol ediyorum anlamadım. Kusura bakmayın yordum sizi.
Öncelikle benim dediğim şeyi uygulamanız gerekiyordu, buradaki forumun önde gelen kişiler her zaman normal üyelerden daha fazla bilgili olacak diye bir şey yok. Sen madem ettiğim yardımı dikkate almıyorsun, bundan sonrada benden yardım alamazsın. Her yazdığı şeye güvendiğin kişilerden yardım al, sonrasında araştırmadan.

Öncelikle benim dediğim şeyi uygulamanız gerekiyordu, buradaki forumun önde gelen kişiler her zaman normal üyelerden daha fazla bilgili olacak diye bir şey yok. Sen madem ettiğim yardımı dikkate almıyorsun, bundan sonrada benden yardım alamazsın. Her yazdığı şeye güvendiğin kişilerden yardım al, sonrasında araştırmadan.
Söylediğinizi denedim. Olmadi. Niye boyle şeyler diyorsunuz ki. Mesajimda arayacakmis dedim. Ayrica power ve wlan ışığı yaniyor. Tek power degil. Yanlis bisey yaptıysak kusura bakmayin.

P_20160916_214241.jpg

Diger bir modem. WLAN ve POWER isigi yaniyor.

Öyle birşey yok modeme veya bir aygıta güç geliyorsa diğer durumlar araştırılır. Bu sorun modem olunca da ilk olarak ADSL kontrol edilir. Bilmiyorsanız öğrenin.

RJ11 dediğiniz kablo modememi bağlı yoksa hatta mı?
Google ile aranız hiç yok mu? RJ11'in ne olduğunu ilk önce bir anlayın sonra dediğimi okuyun.
Kusura bakmayın yordum sizi.
Ö.d sorunun çözümüne uğraşıyoruz çözülsün yeter ki :)

Diger bir modem. WLAN ve POWER isigi yaniyor.
Söylediğim kabloda sıkıntı var başka yerde arama. ISS'yi ara ve şebekede sorun var mı onu sor eğer yok ise sokak hat kutusundan sana ulaşan kabloda sıkıntı var. Ek olarak ev telefonu kullanıyorsanız çaldır sesinin olup olmadığını kontrol et.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı