Simülasyon için 4070 Ti sistem toplama

canyalin

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

9 Yıllık bilgisayarımın ekran kartı bozulduğu için (GTX780) sıfırdan yeni bir sistem toplayacağım. Sistemi çoğunlukla simülasyon ve oyun için kullanıyorum (MSFS, Assetto Corsa, iRacing vs). Yurt dışından alacağım için forumdaki konulara verilen hazır sistem önerilerini maalesef değerlendiremiyorum. Aklımdaki parçalar şu şekilde:

Intel i7 13700KF(5800x3D ile arasında çok kaldım MSFS performansından ötürü fakat diğer tüm işlemlerde i7 daha önde görünüyor)
Gigabyte Z690 Gaming X DDR4 anakart.
32 GB DDR4 3600MHz RAM.
Zotac trinity OC RTX4070 Ti ekran kartı.
Gigabyte P850GM 850W 80+Gold PSU.
Be Quiet! Pure base 500DX kasa.
Arctic Freezer II 240mm sıvı soğutma.
Kingston M.2 1TB SSD.

Sistem bu haliyle ortalama 2000 euro civarında. 2K 32" monitörle beraber kullanacağım, önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

9 Yıllık bilgisayarımın ekran kartı bozulduğu için (GTX780) sıfırdan yeni bir sistem toplayacağım. Sistemi çoğunlukla simülasyon ve oyun için kullanıyorum (MSFS, Assetto Corsa, iRacing vs). Yurt dışından alacağım için forumdaki konulara verilen hazır sistem önerilerini maalesef değerlendiremiyorum. Aklımdaki parçalar şu şekilde:

Intel i7 13700KF(5800x3D ile arasında çok kaldım MSFS performansından ötürü fakat diğer tüm işlemlerde i7 daha önde görünüyor)
Gigabyte Z690 Gaming X DDR4 anakart.
32 GB DDR4 3600MHz RAM.
Zotac trinity OC RTX4070 Ti ekran kartı.
Gigabyte P850GM 850W 80+Gold PSU.
Be Quiet! Pure base 500DX kasa.
Arctic Freezer II 240mm sıvı soğutma.
Kingston M.2 1TB SSD.

Sistem bu haliyle ortalama 2000 euro civarında. 2K 32" monitörle beraber kullanacağım, önerilerinizi bekliyorum.
Soğutmayı 360mm yap birde Z690 a 13. nesil takman için bios atman gerekiyor Z790 bakabilirsin. Bence PSU yuda değiştir daha iyi bir marka al.

Bu kadar yüksek fiyatlı bir sistem topluyorken DDR5 RAM tercih ederdim şahsen onun dışında diğer parçalarda sorun yok gibi.

Ekran kartı olarak bulabilirseniz PNY XLR8'de tercih edebilirsiniz tier listlerde gördüğüm kadarıyla performansı gayet iyi.

Son düzenleme:
Soğutmayı 360mm yap birde Z690 a 13. nesil takman için bios atman gerekiyor Z790 bakabilirsin. Bence PSU yuda değiştir daha iyi bir marka al.
Hocam soğutmayı 360mm yaparsam radyatörü kasanın ön kısmına takmam gerekiyor, hava akışını bozar mı acaba? 240mm yetmez mi dersiniz?

Hocam soğutmayı 360mm yaparsam radyatörü kasanın ön kısmına takmam gerekiyor, hava akışını bozar mı acaba? 240mm yetmez mi dersiniz?
Yani Arctic in o modeli güzel aslında yetedebilir ama 3600mm olsaymış daha iyi olurmuş. OC yapacaksan sıkıntıya girebilir biraz sıcaklıklar.

Arkadaşlar ryzen 7 7700x'e de sıcak bakmaya başladım, özellikle ddr5 ve platformun ileride güncellemeye olanak sağlaması sebebiyle. 4070ti ile benzer fiyata 7900XT de buldum, hangi kartı önerirsiniz? Kafam çok karıştı.

Arkadaşlar ryzen 7 7700x'e de sıcak bakmaya başladım, özellikle ddr5 ve platformun ileride güncellemeye olanak sağlaması sebebiyle. 4070ti ile benzer fiyata 7900XT de buldum, hangi kartı önerirsiniz? Kafam çok karıştı.
2 kartta kendine göre mantıklı kartlar. Eğer uzun süre 4K oynamak istiyorsan 7900xt daha mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı