Şınav çekemiyorum

Daha önce kendime uyguladığım bir taktik gün içinde eşit bir şekilde bölümlendirme yap. Sonra ilk gün 1 şınav 2. Gün 2 şınav şeklinde günde 5 tekrar yaparak 1 ay devam et ama sayıya ulaşmak için kendini zorla hergün basit geliyor diye fazlasını zorlama sakın kas ağrısından duramazsın. Bu şekilde gerekli şınav sayılarına ulaşabilsin bence

İnsanlara her şey ilk başlarda zor gelir ama zamanla alışırız bence zor bir hareket değil, pes etmeden devam eden herkes gayette Şınav çekebilir.

@Silinen üye asıl siz dediğimi yanlış anlamışsınız Tek seferde 60'a yakın şınav çekebiliyorum aralıksız. Son birkaç aydır da Şınav-Barfiks-Squad üçlüsünü yapıyorum. Benim yapamadığım ayakları yerden keserek yapılan şu hareket:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şınav çekemeyenler ya da 5-10'un altında çeken arkadaşlar yarım şınav çekin. Yarım şınav ile 15-20'yi gördükten sonra yarım şınava ihtiyacınız olmayacak ve düz şınavda da ilerleme kaydedeceksiniz.

Bir de düzenli olarak, set set yapmanız gerekiyor. Setler arası çok boşluk vermeden, kendinizi de çok zorlamadan her geçen gün kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Kilolu kişiler her zaman şınav çekmekte zorlanır. İdeal boy - kilo endeksine fit bir şekilde inmeniz şart.

Ben tek sette zorlamadan 30'u görebiliyorum, zorlarsam daha da üstte çıkabilirim. Kendimi kasmadan her gün 3 set, 20 tekrar yani 60 tane çekmeye çalışıyorum.

Hergün düzenli olarak dedigim gibi 20x4 dizüstü yapıyorum artık beni hiç zorlamıyor bu aralar can sıkıntısından 40x4 yapıyorum hiçbir sıkıntı yok diz üstü ama nizami yapıyorum ama iş nomal şınava geçince 3 -4 5. için yattıgımda kalkamıyorum zaten şınav pozisyonunda durdugumda titremeye başlıyorum plank falan yapmaya başladım hergün 1dknın üstünde duruyorum bu iş bir şekilde olacak şınav çekemiyorum ama kendimi nasıl kaldırabiliyorum koltukda 5 dk az bir süre degil rahat rahat duruyorum

Yarım şınav denedim şimdi tek seferde 11 çıktı.
Yarım şınav dedigim diz üstü olan degil nizami şınav şeklinde gögüs yere degmeden kalk şeklinde.

Arka kol ağırlıklı göğüs kaslarının zayıf olmasından dolayı çekemiyorsun. Bunlar biraz da -barfiks gibi- süreklilik ve tekrar isteyen haraket çeşitleri. Yapman gereken, başka haraketlerle triceps kasını geliştirip, bu şınav çekme konusunda göğüs kaslarını desteklemek.

Şınav için ekstra bir program da hazırlayabilirsin kendine. İlk bir hafta boyunca her gün üç tane, sonrasında beş tane diyerek arttırarak gidebilirsin. Eğer üç tane çekince ertesi gün ağrı olursa, bir gün dinlenebilirsin. Bunun yanında dips haraketini de dene, kaslarını güçlendirip, sağlamlaşmasını sağlayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…