Şınav çekerken sakatlandım

Sağlık problemlerini forumlara yazarak deva arayan insanlara hiç acımıyorum gerçekten. Şaka gibi bir milletiz. Yıl olmuş 2019 sağlık mensubu çalışanlardan, herkes daha fazla sağlıkçıymış gibi davranıyor. Okuyorum şu konuları iki kas ismi öğrenen, iki anatomik sözcük kullanan şov yapma gereksinimi duyuyor. Yapmayın arkadaşım artık, sağlıkla şaka olmaz!

Bir fizyoterapist olarak;

1- Hangi hareketle birlikte ağrı oluyor?
2- Dinlenik vaziyette ağrı var mı?
3- Aktif ve Pasif hareketin her ikisinde de ağrı oluyor mu?
4- Lokasyonel ödem ya da dokununca hassasiyet mevcut mu?

gibi bir çok faktörün durumunuzu etkileyecebileceğini söyleyebilirim. Ve umarım forum köşelerinde sağlık aramayı bırakıp, ağrılarınızın şiddetlenmesi halinde bir doktora başvurup, çözüm alırsınız.

Böyle diyorsun ama herkesin imkanı senin bulunduğu yerdeki gibi olmayabilir. Ben burada ortopedi doktoruna gidip ayak bileğimdeki morluğu gösteriyorum. Bu benim anlayabileceğim bir şey değil seni başka bir ile sevk edeyim diyor. Ben tıp okumadım veya bu konu ile ilgili bir bilgi birikimim yok ama film çektirseydin de bir baksaydın be hocam.
 
Şınavın omuz bölgesinde sakatladığı yerin adını "İngilizce" bulmalısın , sonra youtubeda Dr. Jojo olması lazim o kelime ile arat ve fizyoterapistin sana yaptırcağı hareketi 1 hafta uygula kendini hiç zorlama düzeleceksindir. Olmazsa bir spor hekimine görün , fizyoya yönlendirsin.
Edicag ve Gwi , ikinizde haklısiniz.
 
@edi_Cag

Eğer internete bir şekilde ulaşabiliyorsa o kadarda kötü bir ortamda olduğunu düşünmüyorum bu arkadaşların ki artık o ya da bu şekilde her yerde sağlık hizmeti var. Benim sorunum sağlık konusunun şakaya gelmeyeceği, sağlıkla ilgili bir alan okumamış insanlarında ki okusa dahi kontrol, tanı, teşhis, öneri söyleme sırası öncelikli doktora daha sonra doktorun konsültasyonu altında diğer sağlık çalışanlarında olması gereken bir zincirden bahsediyoruz. Burada internetten okuduğunuz bilgilerle, youtubedan izlediğiniz videolarla insanların sğalıklarına olumlu yönde katkı sağlayamazsınız. Bizim ülkemizin tam olarakta sorunu bu işte. Hiç kimse kendi işini yapmaz ama başkalarının uzman olduğu konularda hep bilgisi vardır.
Ben söylemiyorum ki bütün sağlık çalışanları çok iyidir ama unutmayın ki en kötü sağlık personelinin bile bu forumdaki insanlardan(yine sağlık alanında çalışanları ayrı tutuyorum) bilgisi daha fazladır.


Dipnot: senli bir dil kullanarak yazmam direkt olarak seni kastettiğim anlamına gelmez. Yazdıklarım genele hitap eden şeyler.


Şınavın omuz bölgesinde sakatladığı yerin adını "İngilizce" bulmalısın , sonra youtubeda Dr. Jojo olması lazim o kelime ile arat ve fizyoterapistin sana yaptırcağı hareketi 1 hafta uygula kendini hiç zorlama düzeleceksindir. Olmazsa bir spor hekimine görün , fizyoya yönlendirsin.
Edicag ve Gwi , ikinizde haklısiniz.

Haklısın diyene kadar okuduğum yerleri hiç okumamış kabul ediyorum. Hayretler içerisinde izliyorum, youtubedan teşhis koydurup, video ile tedavi ettirmek. İNANILMAZSIN TÜRKİYEM! :)
 
Dostum sen baya ilginc bi insansın burada ahkam kesceğine diyeceksin o zaman şu kas grubu ve şu bölgede şu olmuş , muaynehaneme gel. Şunu yap bunu yap.

Bizde gerektiğinde en iyi spor hekimi ve fizyoterapistlere gidiyoruz ama her başı ağrayan hastaneye gitse UK'daki saglik ucretsiz diye giden akıl hastalarından bi farkimiz kalmaz.

Basit yaralanmaya (Amerikadakiler bizden daha iyi pelvic tilti yendim doktora gitmeden)
evde cozumler uretilebilir kas bu yani pumplanmistir , yirtmissindir , tendon iltihabidir. Senin işinde baya kötü olduğunu düşünüyorum parayla sağlık okudunuz hepiniz şimdi Edicag gibi arkadaslarimiz hastaneye gidince tedavi olamiyor bi damar yolu aciyorsunu, stajinizda kan kaybından insan bayiyorsunuz
 
Evet işimde çok kötü olduğum için şu anda bir futbol takımının fizyoterapisti olup aynı zamanda da bir üniversitede öğretim görevlisiyim. Aynı zamanda yine parayla okuduğum için kendi okuduğum okula girdiğim sene okulun tavan puanı olarak girip(anlamazsın diye dipnot düşüyorum, bölüm birincisi olarak girdim) bölüm ikincisi olarak mezun olmuştum. Sana hayattaki daha bir çok başarımdan bahsederdim ama konumuz bu değil :)


Sen ve senin gibi düşünen arkadaşlar için, bol şans diliyorum.

Ve umarım forum köşelerinde sağlık aramayı bırakıp, ağrılarınızın şiddetlenmesi halinde bir doktora başvurup, çözüm alırsınız.

Ve ayrıca yukarıdaki yazımda da belirttiğim için her ağrıya doktora gidin demedim. Forumda sağlık aramayın, ağrınız şiddetlenirse bir uzmana gözükün dedim ama anlamazsınız :)


Dostum sen baya ilginc bi insansın burada ahkam kesceğine diyeceksin o zaman şu kas grubu ve şu bölgede şu olmuş , muaynehaneme gel. Şunu yap bunu yap.
Ve yine ayrıca bu tarz öneriler kişiler muayene edilmeden, raporları incelenmeden söylenmez, söylenemez. Ama yine senin gibi insanlar internet ve klavye üzerinden teşhis koyma ve öneri verme konusunda uzman olduğu için bizler kötüyüz.


Bunlar bu konuya yazdığım son cevaplar. İyi forumlar :)
 
@Gwiazdka

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben yaşadığım yerleri söyleyeyim. Hakkari Merkez'de internet LTE hızında ama hastahane bölümlerinin çoğunda doktor yoktu halen de yok. Bingöl Kiğı'da, Yayladere'de internet LTE hızında ama hastahane yoktu. Sadece iğne yapılan sağlık ocağı vardı. Ayak bileğimdeki morluk için Bingöl Merkez'de bulunan Devlet Hastanesi'ne gittiğimde doktorun bana burada ona bakacak alet yok seni Elazığ'a sevk edeyim dedi. İnternet ile sağlık hizmetini nasıl bağdaştırdın anlamadım ama.
 
Benim de seneler önce ısınmadan fazla şınav çekmistim bir anda yere yapıştım 1-2 ay kolumu rahat kaldıramadım. Şu an normalde agrım yokta antrenman esnasında ve sonrasında sırt, omuz tarafında kasılma oluyor acaba hastaneye gitsem mi bilemedim, gücümde problem yok şu an.
 
Son düzenleme:
Dün falan şınav çekmeyi denedim. Bugün de deneyeyim dedim. Yok arkadaş çekemiyorum. Dün de çekemedim gün gün alışırım diyordum da sanırım sakatlandım biraz :D. Kollarımı çok zorladım. Omuzlarımı hareket ettirdiğimde garip hissediyorum ağrı gibi değil tam olarak. Geçer herhalde bir kaç güne. (UMARIM)
 

Geri
Yukarı