Sınav Kolejinde mont yasağı var

Ben diğer insanlara göre çok üşüyorum ve montumu kapamasam bile yani forma gözükse bile asla izin verilmiyor. Özel okul olduğu için de karşı çıkamıyorum sanırım. Sınıf farkı filan olmasın diye de benim montum zaten 1.5 yıllık ve mont alamayan biri para verip özel okula giremez herhâlde. Karşı çıkmaya hakkım var, kış ayındayız hâlâ yasak ve yeterli ısıtma yok. Kurumun adı Sınav Koleji bu arada. Ayrıyeten montum şaşalı bir şey değil, klasik siyah mont. Okulun kendi hırkasını da giyemiyoruz.

İçlik gibi şeyler giyebilirsiniz. Mont giymek istiyorsanızda özel olduğunu unutmayın ama ailenizin görüşmesiyle belki olur.

Parası olmayan devlete gönderiyor zaten çocuğunu.
İlginç bir yaklaşım. Burslu okuyabilir. Türkiye'deki özel okulların yaklaşık %60-70'i kısmi veya az burslu.

Özel Öğretim Kurumları Kanununun 13.maddesinde, öğrenim gören öğrenci sayısının % 3 den az olmamak üzere ücretsiz öğrenci okutmakla yükümlü olduğu,

Bu oranın % 10 kadar artırılabileceği, ücretsiz okutulacak öğrencilerin yüzdesi, seçimi ve kabul şartlarına ilişkin usul ve esasların yönetmelikle belirleneceği, özel öğretim kurumlarının ayrıca öğrenim bursu verebilecekleri, öğrenim bursu verilmesine ilişkin usul ve esasların da yönetmelikle belirleneceği,

İlgili yönetmelikte de öğrencilere, öğrenim ücreti ve kırtasiye masrafının karşılanması, Milli Eğitim Bakanlığının resmi okul öğrencileri için tespit ettiği en az burs miktarı kadar harçlık ve benzeri şekillerde burs verileceği; okullar dışındaki diğer kurumlarca öğrenci veya kursiyerlere; öğrenim ücretinin ve kırtasiye masrafının karşılanması, Milli Eğitim Bakanlığının resmi okul öğrencileri için tespit ettiği en az burs miktarı kadar harçlık ve benzeri şekillerde burs verilebileceği belirtilmiştir.

Bkz: Özel Okullarda Burs Uygulamasý

Ben diğer insanlara göre çok üşüyorum ve montumu kapamasam bile yani forma gözükse bile asla izin verilmiyor. Özel okul olduğu için de karşı çıkamıyorum sanırım. Sınıf farkı filan olmasın diye de benim montum zaten 1.5 yıllık ve mont alamayan biri para verip özel okula giremez herhâlde. Karşı çıkmaya hakkım var, kış ayındayız hâlâ yasak ve yeterli ısıtma yok. Kurumun adı Sınav Koleji bu arada. Ayrıyeten montum şaşalı bir şey değil, klasik siyah mont. Okulun kendi hırkasını da giyemiyoruz.
Okul formasının içine içlik gibi bir şeyler giymeyi deneyin

Yani kış ayında mont alamayacak kadar fakir olan biri zaten karnını doyuramıyordur o kişinin sınıf farkı hissetmesinden daha büyük problemleri vardır inanılmaz saçma.
Mont alamayacak maddi durum değil mevzu. Mont veya giysinin yaratacağı sınıfsal farkı önlemek amacıyla bu uygulama var. Örneğin pahalı bir markanın montunu giyenle ucuz marka mont giyenin ayrımı olmaması için. Tabii yine de savunmadığım bir yönetmelik sadece uygulamayı açıklayayım dedim zira kimse anlaması gerekeni anlamamış.

İlginç bir yaklaşım. Burslu okuyabilir. Türkiye'deki özel okulların yaklaşık %60-70'i kısmı veya az burslu.

Bkz: Özel Okullarda Burs Uygulamasý

Koca okulda 10'da 1, o kotayı da zorladıkça zorluyorlar. Ticarethane para kazanacak, öğretmenler asgari ücret veya altında çalışacak, ondan sonra komünizm esintileri ile çiçekler böcekler falan fistan.

90'lar da da özel okul burslu-paralı farkı çok barizdi, değişen tek şey uçurumun artması. Uçurum artınca yalandan okul içinde tek tipçilik oynamak da durumu kurtarmıyor yalnız.

Mont alamayacak maddi durum değil mevzu. Mont veya giysinin yaratacağı sınıfsal farkı önlemek amacıyla bu uygulama var. Örneğin pahalı bir markanın montunu giyenle ucuz marka mont giyenin ayrımı olmaması için. Tabii yine de savunmadığım bir yönetmelik sadece uygulamayı açıklayayım dedim zira kimse anlaması gerekeni anlamamış.
size hitaben söylemedim zaten anladım anatmak istediğinizi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı