Şınav sayısı nasıl artırılır?

cowgirl

Hectopat
Ocak 2026'da @SiyahPassat tavsiyesi üzerine her gün şınav çekmeye başladım. Düz şınav çekemediğim için dizlerimi yere koyup çekiyorum. Tek seferde eksiksiz 20 tekrar çıkartabiliyorum, 15'in üzerine çıkınca iç ve arka kol, göğüs yanları sancımaya ve uyuşmaya başlıyor 20'de tıkanıyorum. Ardından ayağa kalkıp duvara karşı 20 tekrar daha çıkartıyorum bu hareket de arka kol ve omuzlarımda aynı etkiyi yaratıyor. Bazen bu tekrarı günde 2 defa yapıyorum, bazen de günde 1 kez yapacak vaktim oluyor. Yaklaşık 15-20 gündür bozmadan devam etmeme rağmen tek seferde 20 tekrarın üzerine çıkamıyorum. Ayrıca beslenme konusunda kalorime dikkat ediyorum. Tam makro ve mikro almasam da günde 400-500 açık veriyorum ve kahvaltı yapmayı bıraktım.

Protein arttır. Beslenmeni düzelt. Vücut yağ oranını düşür. Beslenme düzgün değilse sporun hiçbir katkısı olmaz.
Ayrıca beslenme konusunda kalorime dikkat ediyorum. Tam makro ve mikro almasam da günde 400-500 açık veriyorum ve kahvaltı yapmayı bıraktım.

21 yapmadığın sürece gelişme olmaz. Her gün arttırarak yapmalısın. Ben 105 kiloda tekte 45 çekiyordum.

İşte sorun yapamıyor olmam. Kolum kalkmıyor 20'den sonra.

Ayrıca beslenme konusunda kalorime dikkat ediyorum. Tam makro ve mikro almasam da günde 400-500 açık veriyorum ve kahvaltı yapmayı bıraktım.

İşte sorun yapamıyor olmam. Kolum kalkmıyor 20'den sonra.

Devam ettikçe olacak kanka. Bir gün 21'e çıkacaksın belki 22-23. Yaptıkça artan bir şey şınav.

Direnci arttırmak. Tekrar sayısı bir yerden sonra artamaz. Sırtına ağırlık koyabilirsin, direnç bandı ile yapabilirsin, daha fazla karbonhidrat alabilirsin, formunu mükemmeleştirebilirsin, daha kontrollü yapabilirsin gerçi bu ustalığa da dahil. Bunlardan başka pek bir şey yapamazsın yapsan da etkisi olmaz.

Devam ettikçe olacak kanka. Bir gün 21'e çıkacaksın belki 22-23. Yaptıkça artan bir şey şınav.
Daha fazla yapmak, pozitif ve direkt bir şekilde artıramaz böyle bir şey teoride mantıklı olabiliyor ama pratikte mümkün değil. Direnci arttırmak en önemli etken. Bir yerden sonra sayısı durur.

Bunu yapınca mantıken 20 yapamam sanki.
Önemli olan 20 tane yapmak değil ki? 6-10 arası tekrarda çalış ama ağırlığı arttır. Ki kasın büyümek için bir sebebi olsun. Üstteki arkadaşın boş konuşmasına ekleme yapayım, kasa büyümek için bir neden vermezsen büyümez. Ağırlık karşısında bir direnç oluşarak kas büyüyor. Daha fazla tekrar daha fazla kas hasarı verebilir ama kas hasarı da kas geliştirmez. Mekanik gerilim yaratmak zorundayız bu da sürekli tekrarı arttırmakla mümkün değil.

Önemli olan 20 tane yapmak değil ki? 6-10 arası tekrarda çalış ama ağırlığı arttır. Ki kasın büyümek için bir sebebi olsun. Üstteki arkadaşın boş konuşmasına ekleme yapayım, kasa büyümek için bir neden vermezsen büyümez. Ağırlık karşısında bir direnç oluşarak kas büyüyor. Daha fazla tekrar daha fazla kas hasarı verebilir ama kas hasarı da kas geliştirmez. Mekanik gerilim yaratmak zorundayız bu da sürekli tekrarı arttırmakla mümkün değil.
Teşekkür ederim. Kitap dengede durmaz da başka bir şey düşünebilirim, tavsiyeye açığım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı