Sınav senesi duygular nasıl idare ettirilir?

Manita olsun arkadaş çevresi olsun yapmadım. Ama şöyle sıkıntı var sadece bir arkadaşla aynı sınıftayım, ama iletişimi kestiğimiz. Kahretsin ne zaman başkası ile konuşsa yemin ederim algım kapanıyor, karnım kramplanıyor. Bu 2 haftaya kadar kimseyle konuşmuyordu, şimdi bir kızla konuşuyor kız tatlılık yapıyor ama sinirden elim ayağım birbirine giriyor ve beni etkiliyor. Bunu nasıl yönetebilirim? Sakinleştirici aldım, hem sınav stresimi de yönetsin diye ama maalesef sınav için kullandığım başka ilaç var ve etkilemesini istemiyorum. Neden böyle sinir oluyorum onu da anlamış değilim, Haziran'dan beri çalışıyorum bazen öyle noktalar oluyor ki çok psikolojik etkileniyorum. Ne önerirsiniz? Saygılar. Şöyle de diyeyim sınav için her şeyi bıraktım telefon olsun iletişim olsun. Sinirim çok bozuluyor.

Bence size hasar veren şey şuan yalnızlık, bu tarz bi olayı konuşabileceğiniz hiç bir arkadaşınız yok ki hiç tanımadığınız insanlarla bunu tartışmak istiyorsunuz, ben olsam duruma ayak uydurmaya çalışırdım, adapte olmaya bakın, çünkü o çocukla kız arası git gide iyileşedebilir, kötüleşedebilir, yapabilecek hiç bir şey yok, sadece adapte olmaya bak, ve kendin gibi çalışkan bir kaç insan bul.

Aslında sınıfta 2 arkadaşım hatta 3 arkadaşım var sınıfta dersler üzerine konuştuğumuz. Ama bilmiyorum o ikisi bana çok batıyor. Odaklanamıyorum masayı tutup beyinlerinde parçalamak istiyorum.

Aslında sınıfta 2 arkadaşım hatta 3 arkadaşım var sınıfta dersler üzerine konuştuğumuz. Ama bilmiyorum o ikisi bana çok batıyor. Odaklanamıyorum masayı tutup beyinlerinde parçalamak istiyorum.
Buna alışmak zorundasın, yapamıyorum falan olmaz ki, mesela ben bu tarz bir durumu aşmak için, tenefüslerde full yok oluyordum, gidiyordum arka bahçeye, kütüphaneye vesaire, derste de derse odaklanıyodum, bir süre sonra tahammül edebilmeye başladım, bu arada işte arkadaş konusunda sorun orda, o arkadaşlık sınıftan öteye geçmiyor, mesela çıkın bi gün aga, gidin bir yere piknik falan takılın yani, maksat kafa dağıtmak.

Sınav senesi demişsin eğer ki ailen baskı yaptıysa sınavdan kötü bir sonuç alırsan her şeyin biticeiğini bir daha kimsenin senle konuşmayıcağını düşünmüş olabilirsin veya arkadaşını kıskanıyor ya da kaybetmekten korkuyor olabilirisin bununla sınav stresi birleşince çok sinrilenmişsindir bunu biriyle konuşman sana iyi gelebilir.

Buradaki mesele kıskanmak değil gibi hocam, daha çok bir kin var, kendine biraz haksızlık edildiğini düşünüyor gibi arkadaş.

Derste bile sohbet ediyorlar bazen, bakmamaya çalışıyorum ama atıyorum hoca araya giriyor ve onlara şey diyor. 'gençler ne konuşuyonuz, çay falan da getirelim?' teneffüste kız sınıf küçük olduğu için arkada kız arkadaşı ile o elemanın sohbetini yapıyor, derslerde ortak aynı kaşıktan falan yiyorlar acaba sadece benim mi sınav senem diye sorguluyorum bazen. O arkadaşlar benimle sınıf dışı konuşmazlar. Bir dönemki kasıntılığım ve soğuklukla çocuksu hallerim diyelim. Tamamen bana üzülüyor olabilirler.

Tamamdır işte arkadaş yakın olduğu arkadaşı kıskanıp karşı tarafa kinlenmiş ya da bana öyle geldi.
O da olabilir tabi,fakat ben daha çok şey anladım, o iletişimi kestiği arkadaş, ona büyük hatalar yapmış, ve diğer kıza ona olduğundan daha farklı veyahut iyi davranıyor gibi, gerçi ikimizin dediğide yakın şeyler zaten.

O arkadaşımı 1 sene önce zaten kaybettim. Ailem gram takmaz 500K da yapsam olsun diğer sene takıl kafana göre derler. Sınavı ben kazanmak ve ilerlemek istiyorum. Ama delirmekten korkuyorum. Bazen sinirlerim halay çekiyor soruyu okuyamıyorum. Ve komiktir ki benden daha iyi de sonuç alıyorlar.

İletişimi kesen de ben olsam keşke, karşı taraf. Ben olsam zaten bu kadar dert etmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…