Sınav stresini nasıl atlatabilirim?

Yer
Malatya
Seneye 8. sınıf olacağım ve sınavlarım artacak. Şu anki sınavlarım ise fena değil. 90 sorudan 7-8 yanlışla falan çıkıyorum ama benim lisedeki arkadaşlarımın sınav hakkındaki yorumlarını duydukça kaygılanıyorum. Ailem sınıfımda ilk üçe girmem için beni çok zorluyor, bolca çalışmamı söylüyor. Pek ders çalışmayı seven biri de değilim, boş zamanlarımda kardeşlerime bakıyorum, oyun oynuyorum yani sınav olduğu hafta çalışıyorum. Derslerimi de dinliyorum ama yine de içimde sınavdan kalma kaygısı var. Ve bu kaygı yüzünden bir sınavımda bayağı kötü bir sonuç aldım. Peki bunu nasıl atlatabilirim? Sizin bildiğiniz, uyguladığınız bir çalışma metodu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Seneye 8. sınıf olacağım ve sınavlarım artacak. Şu anki sınavlarım ise fena değil. 90 sorudan 7-8 yanlışla falan çıkıyorum ama benim lisedeki arkadaşlarımın sınav hakkındaki yorumlarını duydukça kaygılanıyorum. Ailem sınıfımda ilk üçe girmem için beni çok zorluyor, bolca çalışmamı söylüyor. Pek ders çalışmayı seven biri de değilim, boş zamanlarımda kardeşlerime bakıyorum, oyun oynuyorum yani sınav olduğu hafta çalışıyorum. Derslerimi de dinliyorum ama yine de içimde sınavdan kalma kaygısı var. Ve bu kaygı yüzünden bir sınavımda bayağı kötü bir sonuç aldım. Peki bunu nasıl atlatabilirim? Sizin bildiğiniz, uyguladığınız bir çalışma metodu var mı?
Bu sene sınava girecek kardeşin olarak ben de aile yönünden bayağı sıkıntılıydım. Sosyal'den bir arkadaş "Evlatlıktan reddetmeyecekler ya." demişti. Ondan sonra rahatladım ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam son hafta zaten sadece deneme çöz eksiklerini düzeltmeye çalış yeter. Bir de kafana uyan sohbet edecek arkadaşınla uzun bir sohbet et stres kalmaz. Ben stres yaptığımda gece arkadaşımın yanına gider saatlerce konuşuruz hiç stresim kalmaz

Şu an tek yapman gereken derslerini iyi dinleyip, ödevlerini eksiksiz yapmak ve öğrendiğin konuları düzenli tekrar etmek. Yazın varsa tüm konu eksiklerini kapatmalısın. Yoksa da deneme çözmeye başlamanı öneririm. Daha 1 yılın var, kendini çok zorlamana gerek yok. Yaz tatilini iyi değerlendir sadece. Sınıfta ilk üçe falan girmene gerek yok. 8. sınıfta notlarını 85 üzerinde tutmaya çalış. Zaten ilk dönemden itibaren sınava hazırlanmaya başlayacaksınız.

Forumda 36 yaşındasınız ve seneye sınava gireceğinizi söylüyorsunuz 😀.

Korkularını bir kağıda yaz ve kafana çok takma ben 5-6 gün sonra LGS'ye gireceğim kaygımı yendim sadece sınava yakın değil bütün dönem işlediğiniz konuları hafta sonu küçük tekrarlar ile pekiştir ve 8. sınıf konularına yazın ufak ufak internetten videolar izleyerek çalış bol bol kitap oku sevdiğin türleri okursan okuma şevkin artar ve sayısala iyi çalış en yüksek puanları oradan alacaksın çünkü ve ailen çok baskı yapıyorsa onlara durumu anlat ve yardım iste başarılar dilerim iyi günler😃😄

Bu sene sınava girecek kardeşin olarak ben de aile yönünden bayağı sıkıntılıydım. Sosyal'den bir arkadaş "Evlatlıktan reddetmeyecekler ya." demişti. Ondan sonra rahatladım ben.

Haklısın aslında. Başarılar dilerim bu arada.
Şu an tek yapman gereken derslerini iyi dinleyip, ödevlerini eksiksiz yapmak ve öğrendiğin konuları düzenli tekrar etmek. Yazın varsa tüm konu eksiklerini kapatmalısın. Yoksa da deneme çözmeye başlamanı öneririm. Daha 1 yılın var, kendini çok zorlamana gerek yok. Yaz tatilini iyi değerlendir sadece. Sınıfta ilk üçe falan girmene gerek yok. 8. sınıfta notlarını 85 üzerinde tutmaya çalış. Zaten ilk dönemden itibaren sınava hazırlanmaya başlayacaksınız.

Forumda 36 yaşındasınız ve seneye sınava gireceğinizi söylüyorsunuz 😀.

Bu aslında ağabeyimin açtığı bir hesaptı, kendisi doğum yılını 10 yıl eksik girmiş :D yakın zamanda düzeltmeye çalıştı ama olmadı.

Bence 1. dönemin başından beri hatta yazın son 2 haftasında çalışmaya başlarsa çok daha verimli bir sonuç alır sonra keşke çalışsaydım demez ve oyunlarını oyna ama günde 1 saatin üstüne çıkma çünkü ders çalışmak için vakit kalmaz akşam çalışma isteğin gelmez oyun oynama demiyorum ama düzenli saatler içinde oyna yoksa pişman olursun.

forumda 36 yaşındasınız ve seneye sınava gireceğinizi söylüyorsunuz 😀.

Sınava girince 1. ve 2. soruyu yapamazsan o dersin sonundan başla çünkü beyin yavaş yavaş ısınır bir de sınava gireceğim diye kendini zorlama sen yine de oyununu oyna ve kardeşlerine bak ders çalışma programı yap eğer 1 hafta çalışacaksan sana önerim 4 saatin aşağısına inme soru kartları hazırla konu anlatımları izle o dersin hocasından konuları öğren evde test kitabı varsa sınav konularını çalış özellikle türkçeden bol bol test çözüp kitap oku ingilizcede soru kartları hazırla moralini bozma mutlu ol sadece kendini fazla yorma iyi olduğun konuları ben bu konuda iyiyim deyip geçme okulunuzda bilmiyorum rehberlik hocasına bir danış canlı ve dijital derste derslerini dikkatli dinle not al eğer bunları 1 hafta yapsan rahat geçersin bu arada mola saatlerini de belirle 1 saatten fazla olmasın dikkat et sen bu programı değiştirebilir ve kendine güzel bir düzen oluşturabilirsin başarılar dilerim.
😍

Sınav stresini atamazsınız bence sizin yapınız karakteriniz bu şekilde. Eğer değiştiremiyorsanız buna alışmalı ve bununla yaşamayı öğrenmelisiniz. Nihayet insan kendinden kaçamaz. Kaygılarınızın ve korkularınızın üzerine gidin yüzleşin. Bir süre sonra etkisini yitirdiğini göreceksiniz. En azından denemelisiniz. Başarılar dilerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı