Sınava hazırlanıyorum

Rangers

Femtopat
Merhaba, ben şu an 12'ye geçeceğim matematikten 11'in başından beri özel ders alıyorum yazın başından beri de fizikten (dershaneye gitmeyeceğim çünkü özel dersten bile pahalı geldi ) ama her şey konusunda kaygım var. Kendimden şüphe ediyorum, hocalarımdan şüphe ediyorum (iyiler mi diye),sınıfımdan dolayı da gerginim (hiç hoş insanlar değiller ve sınav konusunda demoralize edici kişiler). İyi bir üniversitede mühendis olmak istiyordum hala da öyle gerçi ama sıralamalara bakınca anladım ki derece yapmam lazım yani uzun lafın kısası derece yapmak(5k-8k) istiyorum ama dürüst olacağım ben pek de inanmıyorum. En yüksek 74 net yaptım TYT de 65 bandınayım (uzun zamandır deneme olmadım gerçi) liseye giriş sınavımda kötüydü(%13 yüzdelik dilim 2019) OBP 93 gibi gelecek AYT matı aralık'ta bitireceğim (en geç) şu an sadece limit, türev, integral ve trigonometri 2 kaldı (fizikten o kadar değil de ). Hocalarım sürekli başaracaksın merak etme diyor ama ben 100.000 bile garanti değil diye düşünüyorum, değil 5k. Bitik haldeyim ne yapayım mühendislikten başka çarem de yok. Mezun diyeceğim o kadar özel ders al bir de üstüne mezuna kal babamın yüzüne nasıl bakarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben şu an 12'ye geçeceğim matematikten 11'in başından beri özel ders alıyorum yazın başından beri de fizikten (dershaneye gitmeyeceğim çünkü özel dersten bile pahalı geldi ) ama her şey konusunda kaygım var. Kendimden şüphe ediyorum, hocalarımdan şüphe ediyorum (iyiler mi diye),sınıfımdan dolayı da gerginim (hiç hoş insanlar değiller ve sınav konusunda demoralize edici kişiler). İyi bir üniversitede mühendis olmak istiyordum hala da öyle gerçi ama sıralamalara bakınca anladım ki derece yapmam lazım yani uzun lafın kısası derece yapmak(5k-8k) istiyorum ama dürüst olacağım ben pek de inanmıyorum. En yüksek 74 net yaptım TYT de 65 bandınayım (uzun zamandır deneme olmadım gerçi) liseye giriş sınavımda kötüydü(%13 yüzdelik dilim 2019) OBP 93 gibi gelecek AYT matı aralık'ta bitireceğim (en geç) şu an sadece limit, türev, integral ve trigonometri 2 kaldı (fizikten o kadar değil de ). Hocalarım sürekli başaracaksın merak etme diyor ama ben 100.000 bile garanti değil diye düşünüyorum, değil 5k. Bitik haldeyim ne yapayım mühendislikten başka çarem de yok. Mezun diyeceğim o kadar özel ders al bir de üstüne mezuna kal babamın yüzüne nasıl bakarım?

Hey hey sakin ol. Daha sınava bile girmedin. Bak bu sınav ders çalışmayı gerektirdiği gibi özgüvende ister. Bırak artık LGS sınavında yaptıklarını veya önceki deneme sınavında yaptıklarını. Şimdi yapman gereken kendine bir hedef belirleyip o yönde çalışmak. Okulda moral bozan insanlar her zaman vardı hep olacak. Üniversitede bile karşılaşacaksın. Zor olduğunu biliyorum ama takma onları. Sen kendinle yarış. Yaptığının hep bir fazlasını yapmaya çalış. Şimdi sakinleş ve buraya yazdıklarını bir daha oku. Lütfen kendi kendini yorduğunun farkına var. Kaygı ve heyecan iyidir ama dozunda iyidir.
İyi çalışmalar.

Orta derecede bir puan istense anlayacağım ama derece yapmaktan bahsediyoruz. YÖK Atlas'a göz attığımda oralara giren kişilerin geldikleri yerler çok iyi. En kötüsünden yıldız teknik bilgisayar müh dedim demez olayım. Objektif bakıldığında bu gidişle pek bir şey olmayacak. O konuda çok çaresizim akademik alanda ilerlemek istiyordum yüksek lisans, Master'i doktora vs... İkinci diploma belki ama daha üniversiteye gidemiyorum nasıl kendimi geliştirebilirim nasıl akademik bir başarı elde edebilirim.

Orta derecede bir puan istense anlayacağım ama derece yapmaktan bahsediyoruz. YÖK Atlas'a göz attığımda oralara giren kişilerin geldikleri yerler çok iyi. En kötüsünden yıldız teknik bilgisayar müh dedim demez olayım. Objektif bakıldığında bu gidişle pek bir şey olmayacak. O konuda çok çaresizim akademik alanda ilerlemek istiyordum yüksek lisans, Master'i doktora vs... İkinci diploma belki ama daha üniversiteye gidemiyorum nasıl kendimi geliştirebilirim nasıl akademik bir başarı elde edebilirim.

Madem objektif baktığında yetersiz görüyorsun kendini. Eksik olan şeyler ne? Onları düzeltmeye başlayalım. Sen en son düşünmen gerekenleri başta düşünüp esas odaklanman gereken şeyleri kaçırıyorsun. Tamam derece istiyorsun orada anlaştık. Yıldız teknik bilgisayar istiyorsun oda cepte. Ama YÖK Atlas'a baktım şöyle muhteşem yerlerden gelmişler. Ben akademik alanda ilerlemek istiyorum yüksek lisans, Master, doktora istiyorum ama olmayacak gibi demeler. Hey sen daha sınava gitmedin. Hazırlanıyorsun ve kendi ellerinle kendi motivasyonunu düşürüyorsun. Yazık etme kendine lütfen. Şimdi yapman gereken bunları nasıl elde edebilirim bunları düşünüp ona göre hareket etmek. Şimdi söyleyeceğim şeye kızıp gücenmek yok. Sen derece yapamayacağına ve iyi bir sıralama elde edemeyeceğine kendini şartlıyorsun. Sen baştan kabul etmişsin. Nasıl yaparıma değil de neden derece yapamam buna odaklanmışsın. Bak gerekirse birkaç gün çalışmaya ara ver. Kafanı topla ve sürece odakla kendini. Bu halde verimli çalışamazsın. Endişelerini ailen ile paylaşıp onlardan yardım almayı unutma.
İyi çalışmalar.

Bu kadar negatif bir şekilde başlamak kişinin kendi kafasında kaybetmeye yönlendiğinin göstergesi bence. Yapabileceğine inanarak başlaman lazım. Tabii gerçekçi olarak düşünmelisin. LGS arkada kalalı çok sene oluyor. Onu düşünmekten vazgeçmeni tavsiye ederim. 65-74 net bu seneki sınav için düşük olabilir ancak ondan önceki sınav için de iyi netlerdi. Net açısından bakmaman lazım. Ben 12. sınıfa 75 net yaparak başladım ve TYT'de 109.75 yaptım. Paragraf, problem çözerek; konu eksiklerini gidererek ve denemeler çözerek mutlaka yükseltirsin netini. AYT için gayet iyi durumda gözüküyorsun. Bence konular bitince veya bitmeye yakın olunca branş denemeleri çöz bol bol. En önemli nokta bence yanlış yaptığın sorulara özellikle odaklanmak. Genel olarak verebileceğim tavsiyeler bunlar fakat sormak istediğin bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı