Sınava nasıl çalışır?

Yiğit aa

Decapat
Daha fazla  
Ocağın 2'sinde sınavlar başlıyor ve ilk sınavlarda çalışmaya erken başladığım halde istediğim notları alamadım. Ortalama 81.3 çalışmaya bugün başlayacağım. Nasil çalışmaliyim? Liseyim.

Her konudan birkaç soru çöz. Çözemediğin soruları neden çözemediğine bak ve bu sorunu düzelt. Ortada sihirli bir formül yok. Eğer sorun konuyu bilmemense anlayana kadar ders videosu izle. Sorun pratikse pratik yap.

Ocağın 2'sinde sınavlar başlıyor ve ilk sınavlarda çalışmaya erken başladığım halde istediğim notları alamadım. Ortalama 81.3 çalışmaya bugün başlayacağım. Nasil çalışmaliyim? Liseyim.

Öncelikle telefonu bir kenara bırak, boynun ağrımasın diye boyun yastığı veya başka bir şey kullan, lambayı kapat minik bir ışıkla sınava çalış.

Sana kalmış bir şey tamamen. Çalışma ortamı, çalışma süresi, çalışma şekli... Hepsi senin rahat edeceğin ve en çok verim alacağın şekilde olmalı. İstediğin notları neden alamadığını bulursan, nelere ağırlık vermen konusunda sana yardımcı olacaktır. Sıkıntı yaşadığın yerleri bul. Ezber mi okuma mı yoksa konuyu anlamama mı? Buna göre o tarafa ağırlık ver. Konuyu anlamadıysan eğer farklı kaynaklardan anlamaya çalış mesela. Konuları daha çok anlamaya çalış. Sınavda neler çıkacağını bilemezsin fakat anladığın bir konu hakkında çağrışım yapabilir ve mantık yürütebilirsin.

Ne kadar çok çalıştığın değil ne kadar verimli çalıştığın önemli. Ben bilgisayar üzerinden çalıştım hep derslerimi ve dikkatim hep çok çabuk dağılırdı. Bilgisayarda çalışarak geçirdiğim 1 saati, kitaplarla notlarla daha verimli kullanabiliyordum. Başarılar şimdiden

@okumusoglu arkadaşımız güzel özetlemiş aslında. Bu, tamamen size bağlı. Nerede eksik olduğunuzu, yaptığınız hataları siz bilebilirsiniz ancak. Burada gelip özel taktik vermek istemiyorum işte git kitabı aç altını çiz sonra boş bir kağıda yaz gibisinden. Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır, kimseninki kimseye uymaz.

Tabii işin derse göre çalışma boyutu da var. Matematik dersinde önemli olan bol bol soru çözmek iken Biyoloji dersi için konuyu ezberleyip 1-2 test çözmek yeterli olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı