Sınavdan notlar neden düşük gelir?

Ekrem Solak

Centipat
Daha fazla  
Matematik sınavı vardı ilk sınava girdim düşük aldım dedim hep böyle olmaz bir düzen oluşturdum günde yaklaşık 4 saat matematik çalışıyordum fazla değil ama hiç çalışmadığım halde daha yüksek almıştı o kadar çalışmama rağmen. Niye düşük alıyorum? Bari çalıştığımın karşılığını alayım. Bu arada 1.sınav 24 2. sınav 23.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birçok sebebi olabilir.
1-çalıştığın konulara yeterince çalışamadın sınav tarzında sorular çözmedin.
2-bambaşka konulara çalıştın.
3-çalıştığını sandın fakat konuyu öğrenme sürecini gerçekleştirmedin
Gibi gibi.

Hocam bunun belirli başlı nedenleri vardır. İlki, doğru çalıştığınıza emin misiniz? Hocanız derslerde önemli gördüğü yerleri, sınavda soracağı yerleri size belirtir yüksek ihtimâlle. Onlara yönelik bakmanız, dersteki örnek çözülen soru varsa çözmeniz iyi olur. Konuyu iyi kavramadan soru çözmek de size bir şey sağlamaz doğrusu. Onun dışında, yüksek düzeyde bir DEHB sorununuz olabilir mi? Bunlar da etki edebiliyor. Geçmiş olsun.

Konu çalıştıktan sonra hemen soru çözmelisiniz. Günlük tekrarı asla aksatmamalısınız. Yapamadığınız soruları hocaya sorun ya da video çözümü izleyin

Matematik sınavı vardı ilk sınava girdim düşük aldım dedim hep böyle olmaz bir düzen oluşturdum günde yaklaşık 4 saat matematik çalışıyordum fazla değil ama hiç çalışmadığım halde daha yüksek almıştı o kadar çalışmama rağmen. Niye düşük alıyorum? Bari çalıştığımın karşılığını alayım. Bu arada 1.sınav 24 2. sınav 23.

Kaçıncı sınıfsınız hocam hani ortaokulda matematik 0 bilginiz olsa bile 23 24 alıncak bir ders değil.

Günde 4 saat matematik çalışıp 23 almanız imkansız. Dersi dinlediniz mi?

Hocam bunun belirli başlı nedenleri vardır. İlki, doğru çalıştığınıza emin misiniz? Hocanız derslerde önemli gördüğü yerleri, sınavda soracağı yerleri size belirtir yüksek ihtimâlle. Onlara yönelik bakmanız, dersteki örnek çözülen soru varsa çözmeniz iyi olur. Konuyu iyi kavramadan soru çözmek de size bir şey sağlamaz doğrusu. Onun dışında, yüksek düzeyde bir dehb sorununuz olabilir mi? Bunlar da etki edebiliyor. Geçmiş olsun.

Temelden sona kadar yani 8.sınıf çalıştım herhangi bir bir sorunum yok vallahi çalıştım ama olmadı.

Birçok sebebi olabilir.
3-çalıştığını sandın fakat konuyu öğrenme sürecini gerçekleştirmedin.
Gibi gibi.

2 ila 5 sayfa konuyu ve formülü okudum yetmediği yerde konunun videosunu izledim ama olmadı çok fazla üzüldüm.

Konu çalıştıktan sonra hemen soru çözmelisiniz. Günlük tekrarı asla aksatmamalısınız. Yapamadığınız soruları hocaya sorun ya da video çözümü izleyin.

Yaklaşık 500 600 tane soru çözmüşümdür belki de ne yaparsam yapayım bu puanı alacaktım.

Konu çalıştıktan sonra hemen soru çözmelisiniz. Günlük tekrarı asla aksatmamalısınız. Yapamadığınız soruları hocaya sorun ya da video çözümü izleyin.

Kaçıncı sınıfsınız hocam hani ortaokulda matematik 0 bilginiz olsa bile 23 24 alıncak bir ders değil.

8.sınıfım hocam olmadı bari çalıştıgımı alsaydpm.

Günde 4 saat matematik çalışıp 23 almanız imkansız. Dersi dinlediniz mi?

Genellikle dinledim ama dinlemediğim yerdede konuyu okudum kitabda ondan sonra izledim konuyu olmadı.

Birçok sebebi olabilir.
3-çalıştığını sandın fakat konuyu öğrenme sürecini gerçekleştirmedin.
Gibi gibi.

Hocam ögretmenin öğretmesi saçma idi bir yazı açıyordu onu yazın deyip oturuyordu herkes yazınca acayip basit 15 tane örnek gösteriyordu 10 tanesi dediğim mesele 1+1 2+2 gibi düşünün 10 tane farklı problem göstermedi problemde ise 2 tane saçma basit di ama sınavda elim ayağım biz kesti çok zordu.

Hocam bir de benim en çok üzüldüğüm sınıfta matematikte 7/24 uyuyup bu çok zor deyip yazı yazmaya erinen insanlar kopya ile 60 70 aldı sınıfta bir ben kopya çekmedim neredeyse onlara bile hoca aferin çalışınca kolay oluyormuş değil mi dedi ahh çok dokundu bana.

Son düzenleme:
Sınavda gereksiz stres yapıyor olabilirsiniz Hocam, sınavın çok da önemli bir şey olmadığı telkinlerini, olumlamalarını yapın derim şahsen. 8. sınıfsanız hiç takmamanız gerek inanın ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı