Sınavlara girmemek ve devamsızlık yapma sonucu kayıt silinir mi?

• Konuyu başlatan nik12tr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 254
Azami sınır var. Şu an rakamını hatırlayamıyorum yıllar oldu bitireli, farz edelim 30 olsun. 30 kredi üstü ders alamazsınız. Dönemin dersleri de ona göre ayarlandığı için pek mümkün değil. İki sınıfın derslerini aynı anda alırsınız hatta üç sınıfın derslerini aynı anda alırsınız ama hepsini değil. Toplam dönemdeki krediniz sınıra vurduğu an üstüne ders ekleyemezsiniz. Tüm okulların kuralı böyledir kredi sınırını hatırlayamam şu an.
Mesela 2. sınıf güz döneminden 10 kredilik, 3. sınıf güz döneminden 10 kredilik, 1. sınıf güz döneminden 10 kredilik ders alıp girersiniz, ancak sınırın üstüne çıkamazsınız. Genel not ortalaması belirli bir rakamın üstünde olanlarda bu kredi limiti artıyor atıyorum 30 yerine 40 oluyor ama onlarda da bir limit var.
Kaydımın ve öğrenci aktifliğimin sürmesi için her dönem ders kaydı yapacağım. Danışmanın yenilememesi/onaylamaması gibi bir durum söz konusu olabilir mi? 2 yıl boyunca öğrenci olarak gözükebilecek miyim?

Kaydımın ve öğrenci aktifliğimin sürmesi için her dönem ders kaydı yapacağım. Danışmanın yenilememesi/onaylamaması gibi bir durum söz konusu olabilir mi? 2 yıl boyunca öğrenci olarak gözükebilecek miyim?

Onaylamazsa ekle-sile gidersiniz, hatalı kayıt yaparsanız mesela şartı olan dersi falan alırsanız onaylamayabilir. O zaman ekle silde düzelttirir onaylarsınız. Yine derse gitmeseniz de olur dersler onaylandıktan sonra.

2 sene hiç sorun yaşamazsınız 3 sene aralıksız okula gelmeyen arkadaşlarım vardı benim dönemimde.

Şunu da ekleyeyim unutmuşum, bazı danışman hocalar kayıtta sorun olmasa bile illa ekle sile gelmenizi isteyip onaylamayabilirler benim bölümde oluyordu. Yani onaylanmadı diye korkmanıza gerek yok ekle sile gidin düzeltilir. Başka şehirde yaşıyorsanız okulu arayıp hocanıza ulaşın telefondan halledersiniz. Danışman onayladığı an ve ders programı oluştuğu an tamamsınız, gitmeseniz de aktif öğrenci olursunuz ve haklarınız devam eder.

Ekle sili kaçırırsanız ufak bir ceza ödeyip kayıt yaptırabilirsiniz dersler başladıktan sonra, yani ekle silde hocaya ulaşamasanız bile yine dünyanın sonu değil her türlü halledersiniz bu işi :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı