Sınavlara karşı çok büyük kaygı olması normal mi?

Hocam bir kaç video izledim konuyu anlamanız normal ilk başta yeni nesil soruları çözmeniz çok zordur diyordu kadın. Yeni nesil olmayan soru bulun diyor ama bu devirde nereden bulacağım diye düşünüyorum?


Hocam karne notu işe yarıyor mu?
Karne notu işe yarar. Eğer ki sınavsız bir liseye gideceksen karne notun belirleyici oluyor. Örneğin benim okulumun ortaokul puanı 90 benim puanım da 93. Ama puanım 95 olsaydı daha kaliteli bir liseye gidebilirdim. Tabii bu dediğim LGS'yi kazanamazsan düşünülür.
 
Aslında bir nevi haklılar. Hayatlarını etkileyecek bir sınav değil. Ben 2 sene önce girdim LGS'ye. Çok çalıştım ve hedefim bir fen lisesiydi. Ama şimdi normal sınavsız bir Anadolu lisesine gidiyorum. Okulumdan da memnunum. İyi ki fen lisesine gitmemişim. Fen lisesine giden arkadaşlarım şu an kendi hayatlarından feragat ediyorlar. Çünkü dersleri aşırı zor ve çok çalışmaları lazım. Ben ise ortaokuldaki gibi normal bir şekilde sınavlarıma çalışıyorum. Öğretmenler de yardımcı oluyorlar. LGS hayatının bir sonu değil, sadece bir başlangıç.

Hocam dediğim arkadaşlar çok relax sanki hayatlarında hiç bir şey başarmak istemiyorlarmış gibi tek ben mi telaş yapıyorum? Diye düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı