Sınavlara çok çalışılmasına rağmen düşük almak

Bunların zeka ile alakası yok, sınav konularına çalışmazsan bırak 50 60'ı lise 10 11 12'de sınıfta kalırsın. Ayrıca dersi dinlemek de önemli bir etken. Bu ülkede ne kadar çalışırsan çalış torpilsiz bir yere gelemezsin. Sınav konularını hocaların söyler zaten, not alıp evde çalış video izle vs. ben videolar izleyerek 90 alıyordum.

Yani kardeşim biraz abartı konuşuyorsun. Dediğimiz gibi zeki ve dersi dinleyen biri sınavdan önce en fazla 1 saat çalışarak 70 üstü bir ortalama getirebiliyor. Fakat genelde bu tarz insanlara ders çalışmak çok büyük bir zahmet gibi geliyor. İnsanlar değişken varlıklardır. Tanımadan çalışmazsan kalırsın ya da ne kadar çalışırsan çalış geçemezsin demek çok mantıklı değil.

Zekayla değil çalışma X verimlilikle alakalı tamamen. Lisede istediğin kadar zeki ol her soru bir yöntemle veya bilgiyle çözülüyor. Formulünü bilmeden çöz bakalım geometriyi ? Kimya'da konuyu bilmeden bir molekülün molar oluşma entalpsi'ni hesapla. Mümkün değil hocam çok çalışan her zaman yapar çalışmayan yapamaz verimli çalışmak da önemli burda tabii.

Zekayla değil çalışma X verimlilikle alakalı tamamen. Lisede istediğin kadar zeki ol her soru bir yöntemle veya bilgiyle çözülüyor. Formulünü bilmeden çöz bakalım geometriyi? Kimya'da konuyu bilmeden bir molekülün molar oluşma Entalpsi'ni hesapla. Mümkün değil hocam çok çalışan her zaman yapar çalışmayan yapamaz verimli çalışmak da önemli burada tabii.

Biz çalışmayan yapar demiyoruz. Çalıştığını anlayabilen diyoruz 2 adamı alsan yanına 2sinede aynı konuyu anlatsan aynı puanımı alacaklar? Yoksa zeki olan ve dersi adamakıllı dinleyenmi daha çok puan alacak

Biz çalışmayan yapar demiyoruz. Çalıştığını anlayabilen diyoruz 2 adamı alsan yanına 2sinede aynı konuyu anlatsan aynı puanımı alacaklar? Yoksa zeki olan ve dersi adamakıllı dinleyenmi daha çok puan alacak
Ortalama zekaya sahip biri daha çok çalışırsa zekiden iyi yapar kendimden biliyorum. Ortaokulda okul 1. siydim ve evde 1 2 saat ancak çalışırdım derste anladığım yetiyordu. Liseye geçtim az çalıştığımdan diğerleri geçti beni hep sınıfta 15 16. oldum beni geçenler benden aptal idi.

Zekayla değil çalışma X verimlilikle alakalı tamamen. Lisede istediğin kadar zeki ol her soru bir yöntemle veya bilgiyle çözülüyor. Formulünü bilmeden çöz bakalım geometriyi ? Kimya'da konuyu bilmeden bir molekülün molar oluşma entalpsi'ni hesapla. Mümkün değil hocam çok çalışan her zaman yapar çalışmayan yapamaz verimli çalışmak da önemli burda tabii.
Konuyu 1 ders anlatımında ve sınav öncesi tekrarında ezberlemek var bide her hafta 3 kere tekrar ederek ezberlemek var. Allah aşkına zeka ile alakasız laflarını bırakın çünkü açık bir şekilde alakalı. Zeki biri eforsuz 70 alıyorsa çalışkan ama zeki sayılmayan birisi haftalarca tekrar sonucu 70 alabiliyor. Ve eğer arkadaşın anlattığı gibi çalışmaya rağmen 50 geliyorsa demek ki farklı şeyler üstüne çalışmalı. herkes de genel bir zekilik yok fakat herkesin genel bir zekiden daha iyi olacağı bir konu vardır diye düşünüyorum.

Burada "zeki olan" belirtimi yanlış, kişi aptal da olabilir ama konuyu anladığı için sınavı geçebilir. Örneğin sizi bir fitnes hocasının yanına koyalım ve sporla alakalı bir şeyler soralım, fitness hocasının sizden daha bilgili olması onun zeki olduğu anlamına mı gelir yoksa fitness hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğu için mi bu kadar kolay yanıtlar? Buradan anlatmak istediğim; kişi hangi konuya ilgiliyse o kadar bilgili olur, sayısal dersleri anlayıp yapan birisine zeki demek yanlış olur o kişinin sayısal bir zekası var demek daha doğru olur. Müziksel zekası olan birisiyle matematiksel zekası olan birisini yan yana koyalım, matematiksel zekası olan bir çocuk enstrünman çalamadığı için gerizekalı mı olacak bu sefer?

Burada "zeki olan" belirtimi yanlış, kişi aptal da olabilir ama konuyu anladığı için sınavı geçebilir. Örneğin sizi bir fitnes hocasının yanına koyalım ve sporla alakalı bir şeyler soralım, fitness hocasının sizden daha bilgili olması onun zeki olduğu anlamına mı gelir yoksa fitness hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğu için mi bu kadar kolay yanıtlar? Buradan anlatmak istediğim; kişi hangi konuya ilgiliyse o kadar bilgili olur, sayısal dersleri anlayıp yapan birisine zeki demek yanlış olur o kişinin sayısal bir zekası var demek daha doğru olur. Müziksel zekası olan birisiyle matematiksel zekası olan birisini yan yana koyalım, matematiksel zekası olan bir çocuk enstrünman çalamadığı için geri zekalı mı olacak bu sefer?

Zekiden kastımız genel okul konularını kolay anlayan kişi, bizde biliyoruz ki okul da iyi olmakla zeki olunmuyor. Mesela benim üvey kardeşimin ortalaması hayatı boyunca benimki ile hep aynı seviyede olmuştur (o sayısalda ve biraz daha fazla çalışıyor) fakat maalesef sosyal zekası 5 yaşındaki bir çocuktan beter, insanların olduğu bir ortamda onun yanında olmanız bile sizi rezil edebilir. Neyse kısacası bizim zekiden kastımız okul konularını kolay anlayan insan idi yoksa bizde biliyoruz okul konularını anlayıp geri zekalı olunabilineciğini. Tanıma takılmak yerine anlatılınmaya çalışana dikkat edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı