Sınavsız alan lise aynı ilçeden mi aynı mahalleden mi alıyor?

Stoch

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Kuzenimin sınavsız gitmek istediği bir lise var, şu an 2. dönem ortalaması 85 olursa: 91 oluyor 3 yılın ortalaması gitmek istediği okul geçen sene taban 92 kapatmış, tek sorun aynı mahallede değil okul. Arada 3 km var. Aynı ilçede oturuyor tek fark mahalle. Bu okula gidebilir mi mahalle aynı olmadığı halde?

Kontenjan mesela değil, sadece aynı mahallede değil okul, 3 km var arada aynı mahallede oturmuyor diye soruyorum. Yoksa aynı mahallede mi olması gerekiyor?
Sanırım işin içine dilekçe giriyor. Tam bilmediğim için yanlış yönlendirmek istemem fakat okul müdürü ile bir görüşürseniz kesin sonuç alırsınız.

Sanırım işin içine dilekçe giriyor. Tam bilmediğim için yanlış yönlendirmek istemem fakat okul müdürü ile bir görüşürseniz kesin sonuç alırsınız.
Rehber hocasıyla görüşsün en iyisi, "mahallede olmayan okula gidilebilir mi?" diye. Komşu kayıt alanı diye bişey var bilmiyorum ama onla gider belki. Teşekkür ediyorum.

O tarz liseler sanırım adrese dayalı liseler oluyor. O mahallede oturanlar gidebiliyor olsa gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı