Sınavsız Geçiş: Basın ve Yayın veya Programlama ?

mehmetalca35

Hectopat
Yer
Buca, İzmir, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Eml bilgisayar bolumu web tasarimdan yeni mezun oldum. Tercih yapicam kararsiz kaldim basim ve yayin mi ? Yoksa bilgisayar programciligi mi? Nedeniyle. Bir de C # php css programlama dili gördum. Orta derecede notlar aliyordum basim ve yayin olmazsa programlama zor mudur yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalıştığın zaman hepsini yaparsın ama çalışkan biri olmadığın için sanırım sınavsız geçişten yararlanmak istiyorsun ? Basın ve Yayın daha kolay olabilir.
Şimdi benim arkadaşın durumu bu o tatilde telefondan da yazamıyormuş bana söylüyor ben yazıyorum. Şimdi şöyle bir durum var arkadaşın biraz programlaması iyi değil başka bölüme yönelmeyi düşünüyor nasıl önerir misiniz bölümü ?

Merhaba ben Anadolu Lisesi çıkışlıyım hiç bir programlama dili görmediğim halde Bilgisayar Teknolojisi Ve Programlama okudum ne kadar ön lisans olsada yinede öğrendik birşeyler. Arkadaşının biraz temeli var sonuçta bence sevdiği bir bölümse Programlama gitsin derim ben.

Son düzenleme:
Seçim yapılacaksa programlama olsun. Programlamada, bölümüne gitmeyen birisi zor yapar. Basın ve yayın bölümüne gitmesen bile evde çalışırsın yaparsın. Ülkemizin veri tabanı uzmanlarına ihtiyacı var. Bu konuda mezun olan ve işini iyi yapamadığından açıkta kalan çok kişi var. Amacın kolay bir üniversite okuyup işsiz kalmaksa basın yayını seç. Bilgisayar programcılığını seçersen çok çalışman gerekiyor. Meraklı ve sabırlı olmalısın. Üniversitelerin 2 yıllık hatta bilgisayar programcılık bölümlerinde birşey öğretmezler. Diğerlerini sen düşün. Tamamen kendini geliştirmen ve sabırla kod yazman gerek.

Sınavsız geçiş hakkıyla tercih yapacaksan şunlara dikkat et;
Üniversitelerin eleme politikası ilk önce Anadolu meslek daha sonra Endüstri meslek liseleri ve son olarak Mesleki açık öğretim lisesi mezunlarını alırlar. Burda orta öğretim başarı puanında önemli. Son olarak 2 yıllık bir yere gideceksen bu yıl kazanmaya bak. Gelecek yıla bırakırsan yerleşmen zor olur. Sınavsız geçiş hakkında ilk öncelik bu yıl mezun olanlarındır.

Seçim yapılacaksa programlama olsun. Programlamada, bölümüne gitmeyen birisi zor yapar. Basın ve yayın bölümüne gitmesen bile evde çalışırsın yaparsın. Ülkemizin veri tabanı uzmanlarına ihtiyacı var. Bu konuda mezun olan ve işini iyi yapamadığından açıkta kalan çok kişi var. Amacın kolay bir üniversite okuyup işsiz kalmaksa basın yayını seç. Bilgisayar programcılığını seçersen çok çalışman gerekiyor. Meraklı ve sabırlı olmalısın. Üniversitelerin 2 yıllık hatta bilgisayar programcılık bölümlerinde birşey öğretmezler. Diğerlerini sen düşün. Tamamen kendini geliştirmen ve sabırla kod yazman gerek.

Sınavsız geçiş hakkıyla tercih yapacaksan şunlara dikkat et;
Üniversitelerin eleme politikası ilk önce Anadolu meslek daha sonra Endüstri meslek liseleri ve son olarak Mesleki açık öğretim lisesi mezunlarını alırlar. Burda orta öğretim başarı puanında önemli. Son olarak 2 yıllık bir yere gideceksen bu yıl kazanmaya bak. Gelecek yıla bırakırsan yerleşmen zor olur. Sınavsız geçiş hakkında ilk öncelik bu yıl mezun olanlarındır.

1. Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir.
2. Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre 1. sırada Anadolu Teknik Lisesi, 2. sırada Teknik Lise ve
Anadolu Meslek Lisesi, 3. sırada Meslek Lisesi ve 4. sırada çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan meslek
lisesi sırasında verilir.6
3. Mezuniyet yılı ve okul türü aynı olan adaylardan aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir.
4. Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi - METEB dışı bilgileri aynı olan adaylardan OBP’si yüksek olan adaylara
öncelik verilir.
5. Yukarıda sayılan tüm bilgileri aynı olan adaylardan doğum tarihi büyük (yaşı küçük) olana öncelik verilir

Açık öğretim Meslek liseleride Endüstri adındadır.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı