Öyle bir şeyin olma şansı yok hocam. Kılların çıkış yönüne doğru tıraş ettiğiniz sürece tersten kesilmiş gibi kesmez hiçbir jilet, ha bıçak sayısı arttıkça kesinlikle daha yakın kesiyor tabii ama tersten alınmış gibi yapmaz gene de, isterse 10 bıçaklı olsun. Tıraş işlerine bir ara çok kafa yorduğum için bilgi sahibiyim biraz o yüzden söylüyorum, ayrıca tecrübe etmişliğimde var.
Evet tersten tıraş etmeniz gerekli. Evet öyle tıraş etmek zararlı, zararının yanında eğer cildiniz sert ve dayanıklı değilse tersten tıraş yüzünüzde yanma, batık, tıraş tahrişi vb sorunlara yol açabiliyor. Ben sadece bayram vb. özel günlerde böyle tıraş oluyorum o yüzden, sürekli böyle tıraş olduğumda yüzüm mahvoluyor yüzü yoran bir tıraş olduğu için.
Yüzünüzü yormadan ya da zarar vermeden öyle pürüzsüz, tek bir kıl olmadan tıraş olmanın en iyi yolu shaver 3000 tarzı üç başlıklı makineler. Paraya kıyıp iyi bir tanesini alırsanız yıllarca kullanırsınız. Bu tıraş makinelerinin ıslak tıraşa uygun olanları da var, kesinlikle öyle olanlarından alın.