Sinek kaydı tıraş için hangi jilet alınmalı?

barisakarsu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF A15 Laptop
GPU: RTX 4050
CPU: Ryzen 7 7435HS
RAM: 16 GB
SDD: 1 TB + 512 GB
Sakallar için BİM, A101, file gibi zincir marketlerde satılan jiletlerden hangisini almalıyım? Güzel ve pürüzsüz kesen bir tıraş bıçağı arıyorum.

Sakallarınızı tersten tıraş ettiğinizdeki gibi pürüzsüz bir yüz istiyorsanız hiçbir jilet öyle tıraş etmez. Onun için ya yüzünüze kıyıp tersten jiletlemeye devam edeceksiniz ya da shaver 3000 tarzı üç başlıklı bir tıraş makinesi alacaksınız.

Sakallarınızı tersten tıraş ettiğinizdeki gibi pürüzsüz bir yüz istiyorsanız hiçbir jilet öyle tıraş etmez. Onun için ya yüzünüze kıyıp tersten jiletlemeye devam edeceksiniz ya da shaver 3000 tarzı üç başlıklı bir tıraş makinesi alacaksınız.
Pürüzsüz istiyorum bir tek kıl olmasın yani kökünden alması için illa tersten mi tıraş etmem gerekli? Öyle zararlı değil mi?

Yoo mach 3 tersten gibi ediyor.

Ben bunu düşünüyorum iyi gibi size de öneririm.

Yoo mach 3 tersten gibi ediyor.

Öyle bir şeyin olma şansı yok hocam. Kılların çıkış yönüne doğru tıraş ettiğiniz sürece tersten kesilmiş gibi kesmez hiçbir jilet, ha bıçak sayısı arttıkça kesinlikle daha yakın kesiyor tabi ama tersten alınmış gibi yapmaz gene de, isterse 10 bıçaklı olsun. Tıraş işlerine bir ara çok kafa yorduğum için bilgi sahibiyim biraz o yüzden söylüyorum, ayrıca tecrübe etmişliğimde var.

Pürüzsüz istiyorum bir tek kıl olmasın yani kökünden alması için illa tersten mi tıraş etmem gerekli? Öyle zararlı değil mi?

Evet tersten tıraş etmeniz gerekli. Evet öyle tıraş etmek zararlı, zararının yanında eğer cildiniz sert ve dayanıklı değilse tersten tıraş yüzünüzde yanma, batık, tıraş tahrişi vb sorunlara yol açabiliyor. Ben sadece bayram vb. özel günlerde böyle tıraş oluyorum o yüzden, sürekli böyle tıraş olduğumda yüzüm mahvoluyor yüzü yoran bir tıraş olduğu için.

Yüzünüzü yormadan ya da zarar vermeden öyle pürüzsüz, tek bir kıl olmadan tıraş olmanın en iyi yolu shaver 3000 tarzı üç başlıklı makineler. Paraya kıyıp iyi bir tanesini alırsanız yıllarca kullanırsınız. Bu tıraş makinelerinin ıslak tıraşa uygun olanlarıda var, kesinlikle öyle olanlarından alın.

Öyle bir şeyin olma şansı yok hocam. Kılların çıkış yönüne doğru tıraş ettiğiniz sürece tersten kesilmiş gibi kesmez hiçbir jilet, ha bıçak sayısı arttıkça kesinlikle daha yakın kesiyor tabii ama tersten alınmış gibi yapmaz gene de, isterse 10 bıçaklı olsun. Tıraş işlerine bir ara çok kafa yorduğum için bilgi sahibiyim biraz o yüzden söylüyorum, ayrıca tecrübe etmişliğimde var.

Evet tersten tıraş etmeniz gerekli. Evet öyle tıraş etmek zararlı, zararının yanında eğer cildiniz sert ve dayanıklı değilse tersten tıraş yüzünüzde yanma, batık, tıraş tahrişi vb sorunlara yol açabiliyor. Ben sadece bayram vb. özel günlerde böyle tıraş oluyorum o yüzden, sürekli böyle tıraş olduğumda yüzüm mahvoluyor yüzü yoran bir tıraş olduğu için.

Yüzünüzü yormadan ya da zarar vermeden öyle pürüzsüz, tek bir kıl olmadan tıraş olmanın en iyi yolu shaver 3000 tarzı üç başlıklı makineler. Paraya kıyıp iyi bir tanesini alırsanız yıllarca kullanırsınız. Bu tıraş makinelerinin ıslak tıraşa uygun olanları da var, kesinlikle öyle olanlarından alın.

Çok teşekkür ederim hocam. Emeğinize sağlık.

Mach 3 Turbo + Nivea tıraş jeli kullanıyorum, ilk perdede sakalları çıkış yönünde kestikten sonra ikinci kez köpükleyip bazı yerleri yan yan, bazı yerleri ise ters yönde alıyorum. Sinekkaydı oluyor. Nerelerin ters alınınca kanadığını ve sızladığını yıllar içinde tecrübe ettiğimden problem yaşamıyorum. Bunun bir adım üstü geleneksel tıraşa giriyor. Usturalar, yaprak jiletli tıraş aletleri, tıraş sabunları, fırçalar, tıraş öncesi sıcak havluyla ön hazırlık vs. zaman ve merak isteyen işler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı