Sineklerin yaşama amacı ne?

Sizi bilmem ama benim yaşadığım yerdeki sinekler sırf beni ısırıp, kanımı emmek için yaşıyorlar. Başka da amaçları yok. Zaten benim de şuanlık tek amacım onların beni emmesini engellemek.

Senin bundan başka amacın yoksa sineklerinkini niye sorguluyorsun :D
İnsanlar ile hayvanlar arasında bazı farklılıklar var. Örneğin hayvanlar genel olarak hayatta kalmak için ne yapar?

Hayvanlar için temel ihtiyaçlar barınma, besin bulma ve yeterli sıcaklık. İnsanların daha fazla amacı bulunuyor.
Sizi bilmem ama benim yaşadığım yerdeki sinekler sırf beni ısırıp, kanımı emmek için yaşıyorlar. Başka da amaçları yok. Zaten benim de şuanlık tek amacım onların beni emmesini engellemek.
Çözüm basit. Cama sineklik takmak.

Günümüz biliminin geldiği nokta ile sinekler hakkında tam olarak bilgiye sahip olmamamız bir amaçları olmadığı anlamına gelmez. Ama bir gün gerçek bir bilim insanı çıkar ve der ki:
"Bilinebilecek herşeyi biliyoruz" işte o zaman hala sineklerin "vızzz" sesi çıkartıp bizi delirtmekten başka amacı yoksa, bu kanıya varabiliriz.

Her canlının bir amacı olacak diye bir kanun yok. Doğar, yaşar, beslenir, büyür ve ölürler.

Hocam, şahsımca bir eleştiri yapmak istiyorum.

• Bir canlı doğabilir ama anne karnında vefat ederse bu doğmak sayılır mı?
  • Her canlı besleneyemebilir. Beslenme olmayınca büyümeden ölür.
  • Bunları genel olarak almışsınız.
  • Yaşamak her canlının doğasında var. Din konusunu açmak istemiyorum.
  • Sineğin yaşama anlamını bilmiş değilim. Yazları akşam olduğu zaman sinek öldürmek için araçlar geziyor. İsmi neydi hatırlamıyorum.

1651809843493.png

Hmm. 🤔

Yeryüzündeki leşleri çürütmek ve Ekosistem.
Örümcek Harici Sineklerle beslenen bir sürü hayvan var. Örnek Kertenkele, Kurbağa, Karınca, kuşlar bunlar şuan da aklıma gelenler. Belki bilmediğimiz farklı faydaları da vardır bunu bilemeyiz.

Sinekler ne yapıyor? Genellikle besin tüketiyor veya geziyor. Bunun dışında bir de insanları rahatsız ediyor. Sineklerin amacı bunlardan ibaret mi? Başka bir amacı yok mu? Bana besin zincirinden bahsetmeyin. Şimdi diyeceksiniz ki "Örümcekler sinek yiyor.". Örümcekler sinek olmasa kendisini veya kendi türünü yer. Peki sinekler insanların kafasında uçmak için mi var? Bunların bu hayatta bir amacı yok mu? Kocaman bir evren var ve yaptıkları şey küçücük odada takılı kalmak.
Hemfikirim sizinle. Gerçekten çok rahatsızlık veriyorlar.

Sivrisinekler Hastalıkları bulaştırarak insan vücudunun savunma mekanizmasının gelişmesini sağlıyor. Vücut direncini artıyor en ufak sağında hastalanıp ölmüyoruz.
Karasinekler Gübre ve hayvan atıklarının geri dönüşümünü sağlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı