Sinema mı, Yazılım Mühendisliği mi?

Sizce? (Önce konuyu okuyun lütfen)

  • Yazılım

    Oy: 16 84,2%
  • Sinema(Yönetmenlik)

    Oy: 3 15,8%

  • Oy verenlerin toplamı
    19

Favicon

Kilopat
Katılım
2 Haziran 2015
Mesajlar
205
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar. Ben, 10. sınıfa geçmiş ve iki arada bir derede kalmış bir gencim. Öncelikle kendimi ve sevdiğim şeyleri biraz anlatayım. Sıkça film, dizi izleyen ve zamanının çoğunu bilgisayarda geçiren biriyim. Benim tutkum birşeyler yaratmak, ve yarattığım şeylerin başkaları tarafından sevildiğini görmek. Bu nedenden dolayı da, mutfağa girip bir şey yaptığımda sunumuna çok özen gösteririm. Mesela, domates ve salatalık kestikten sonra direkt koymak yerine, çeşitli şekiller yapar ya da simetrik bir şekilde koymaya çalışırım. Küçüklükten beri kameralara ilgim olmuştur. Özellikle de babamın sürekli bizi çekmesi sanırım bunda etkili olmuş olabilir :). Arada kalma nedenim şu, bilgisayarı seviyorum. Özellikle edit ve photoshop yapmayı da seviyorum. Ama, bir şeyi sevmek demek, o şeyin içine girmek ve diğer yüzünü görmek istemek değildir. Sinemayı da seviyorum. Çünkü çok büyük bir güce sahip ve etkileyici bir şey. Herkesin illa ki film izlerken, o filmin kendisine kattığı ya da düşündürdüğü, ve yahut da merak ettirdiği bir şey vardır. Şu aralar film çekmeye çalışıyordum, ama lanet olası cast yüzünden, doğru düzgün yapabildiğimiz hiçbir şey olmadı. Var gücümüzle çalıştık özellikle yığılmamaya çalıştık ama yine de çekimler durdu. Neyse, asıl arada kalma sebebim şu, ülkemizde çoğu sanat dalı gibi sinema da hak ettiği ilgiyi görmüyor, sadece şive komedisi yapan komedi ya da cin konulu korku filmleri vizyona giriyor. Bunu değiştirecek yönetmen olmayı çok isterdim, ama bunu değiştirecek iyi edit ve vfx, cgi ekibine, oyunculara, kameramana ve de bunları bulmamız için destek verecek cesur ya da değişim isteyen bir yapımcı bulmak gerekecek. Sonuncuyu bulduktan sonra gerisini bulmak daha kolay ama, işte onu da bulmak zor. Yazılım mühendisliğine gelince, bu yaza kadar olabileceğim hakkında bayağı bir ümidim vardı, şimdiyse maNga şarkısı gibi. "Bitti Rüya". Matematik ve Fen ile hiçbir zaman aram çok iyi olmadı. İlk olarak üniversite sınavından yüksek puan almak gerek, şu an her yer üniversite olsa da, iş bulmak için ülkenin en iyi 3-4 bilemedin 5 üniversitesi içinde olmak gerekli. Bu matematikle de bunu yapabileceğimi sanmıyorum. Hem yapsam bile, üniversitede bundan çok daha zor matematik göreceğim, bunu ister miyim bilmiyorum. Özet olarak şunu söylemek istiyorum. Mühendislik zor, sinema sektörü hep komedi ve benim gibi komedi dışında bir şey yapmak isteyenler için sıkıntılı. Ayrıca sektöre nasıl girilir, ne yapılır hiç bilmiyorum. En iyi üniversiteyi bile. Ne dersiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen görselliğe önem veren, detaycı ve yaratıcı birisine benziyorsun. Grafik tasarim, dijital gorsel sanatlar gibi bilgisayar destekli tasarim bolumlerini dusunebilirsin. Grafiker olursun, yine yazilim gelistirme asamasinin bir parcasi olabilirsin.
Yine gorsellik ile islevselligi harmanlayan UI/UX tasarimi ile ilgilenebilirsin. Bu grafikerlikten daha teknik bir is olsa da, yine yaraticiligi ve pratikligi gostermen gereken bir mevzudur. Ayrica iyi de maas alirlar.
Biraz daha yuksek egitim almayi gozun yiyorsa, Computer Science / Human - Computer Interaction ( Human–computer interaction - Wikipedia ) alaninda calisabilirsin. Bu ustte bahsettigim alanlarin hepsinden daha teknik ama yaratici ve detayci insanlarin cok basarili olabildigi bir alan. Temel olarak yaptigi insan - bilgisayar etkilesimini optimize etmek. Bu VR teknolojisi gibi teknolojilerin yayilmasiyla oldukca gelisen bir mesele. Turkiye'de iyi universitelerde bu konuda calisan hoca bulmakta sorun yasamazsin. Yurt disinda da populer.
Is bulma korkusuyla meslek secmemek gerekir, isini iyi yaparsan her meslekte para kazanirsin. Sevdigin isi yap.
Sinema konusunda cok bilgisizim, o kismini da o konuda bilgili birileri anlatirsa daha kolay karar verirsin, kolay gelsin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı