Yazılım mühendisliği mi Bilgisayar mühendisliği mi?

Kadirmv11

Femtopat
Daha fazla  
Aklımda gelecek için 2 meslek var, birisi bilgisayar mühendisliği, diğeri yazılım mühendisliği. Hangisi daha iyi ve bilgisayar mühendisliğindeki asıl amaç yaptığımız iş ne? Ve hangisini kazanmak daha kolay?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bilgisayar mühendisliği tavsiye ederim. Kamu üniversitesi sayarsak;
  • Yazılım mühendisliğinde en iyi Ankara Üniversitesi. İlk 35 bin sıralama.
  • Bilgisayar mühendisliğinde en iyi ODTÜ. İlk 945 sıralama.

ODTÜ ululararası bir üniversite. Öğretim üyeleri de sağlam. ODTÜ'den mühendislik alanında üstünü tanımam.

Son düzenleme:
İyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği tadından yenmez.
Ama gelecek senin geleceğin, kararı senin vermen en doğrusu olur. Yazılımla uğraşıyorsan, seviyorsan, biraz da yabancı dilin iyiyse yazılım mühendisliği de iyi bir tercih.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım Mühendisliği bölümü hedefi yazılım sektörü olan bir aday için daha fazla teknik bilgi içerir, bu açıdan Yazılım Mühendisliği bölümünü öncelik yapmakta fayda var.

[bilgisayar mühendsliği daha iyi bana göre. Tabii tercih eden çok kişi olduğu için çoğu boşta ama ODTÜ gibi bir yere gidersen işsiz kalmazsın. Bunun yanında İTÜ ve Boğaziçi'de dahil.

Bilgisayar Mühendisliği daha iyi değil, Bilgisayar Mühendisliği daha fazla marka üniversitede olduğu için öyle düşünüyorsun.

Denk üniversitelerde her zaman Yazılım Mühendisliği tercih etmek özellikle daha mantıklıdır. Sadece Yazılım Mühendisliği yeni bir bölüm olduğu için henüz İTÜ-ODTÜ gibi marka üniversitelerde bulunmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı