Sinerji 13K RTX 3060 sistem alınır mı?

Rovert

Hectopat
Arkadaşlar selam dün 12ay taksitle aylık 800TL civarına 3060 sipariş vermeyi dünüyordum ve üstüne 400TL daha koyup bulduğum hazır sistemi almaya karar verdim. Sistem 13.000TL'ydi ve stocklar açılalı yarım saat olmuştu stoklar bitmeden hızlı davranıp aldım. Sıkıntı yaşar mıyım bu sistemde?

Arkadaşlar selam dün 12ay taksitle aylık 800TL civarına 3060 sipariş vermeyi dünüyordum ve üstüne 400TL daha koyup bulduğum hazır sistemi almaya karar verdim. Sistem 13.000TL'ydi ve stocklar açılalı yarım saat olmuştu stoklar bitmeden hızlı davranıp aldım. Sıkıntı yaşar mıyım bu sistemde?

Hocam işlemci gayet f/p güzel, anakart iyi ama Asus veya MSI olsaydı daha iyi olurdu.Ramler güzel,ekran kartı güzel fakat yine o da Asus veya MSI olsaydı daha iyi olurdu.Ssd okuma yazma hızı benzer fiyata bulunan WD Sn570 Ssd den düşük, keşke Sn570 olsaymış sistemde.Kasa mesh olsaymış daha iyi olurmuş.Benzer sistemlere göre fiyatı düşük, hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

anakart iyi ama Asus veya MSI olsaydı daha iyi olurdu
Gigabyte da en az ASUS ve MSI kadar kaliteli.
ekran kartı güzel fakat yine o da Asus veya MSI olsaydı daha iyi olurdu.
Önemli olan marka değil model, mesela MSI ve ASUS olan ama berbat olan birkaç model sayabilirim sana.
Ssd okuma yazma hızı benzer fiyata bulunan WD Sn570 Ssd den düşük, keşke Sn570 olsaymış sistemde.
Okuma/yazma hızı belirlemiyor SSD'nin iyi olup olmadığını. Mesela SN570'den daha ucuz olan Kioxia Exceria M.2, DRAM'i bulunduğu için SN570'den daha iyi.

Marka iyi diye ürün daha iyi olmuyor.

İyidir hocam, RTX 3060 pahalı olduğu için (diğer her NVIDIA ekran kartı gibi) 13.000 TL'ye RTX 3060'lı düzgün parçaları olan bir hazır sistem bulmak zor zaten. Sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum, sadece GeIL Zenith SSD'ler pek kaliteli değil diye biliyorum, o da sistem ucuz olduğu için normaldir. Diğer parçaları sorun çıkarmaz.

Son düzenleme:

Önemli olan marka değil model, mesela MSI ve ASUS olan ama berbat olan birkaç model sayabilirim sana.

Okuma/yazma hızı belirlemiyor SSD'nin iyi olup olmadığını. Mesela SN570'den daha ucuz olan Kioxia Exceria M.2, Dram'i bulunduğu için SN570'den daha iyi.

İyidir hocam, RTX 3060 pahalı olduğu için (diğer her NVIDIA ekran kartı gibi) 13.000 TL'ye RTX 3060'lı düzgün parçaları olan bir hazır sistem bulmak zor zaten. Sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum, sadece GeIL zenith SSD'ler pek kaliteli değil diye biliyorum, o da sistem ucuz olduğu için normaldir. Diğer parçaları sorun çıkarmaz.

Anladım teşekkürler ileriki zamanda bütçem olursa değiştiririm inşallah.

Hocam işlemci gayet F/P güzel, anakart iyi ama ASUS veya MSI olsaydı daha iyi olurdu. RAM'ler güzel, ekran kartı güzel fakat yine o da ASUS veya MSI olsaydı daha iyi olurdu. SSD okuma yazma hızı benzer fiyata bulunan WD SN570 SSD'den düşük, keşke SN570 olsaymış sistemde. Kasa mesh olsaymış daha iyi olurmuş. Benzer sistemlere göre fiyatı düşük, hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

Teşekkürler.

Okuma/yazma hızı belirlemiyor SSD'nin iyi olup olmadığını. Mesela SN570'den daha ucuz olan Kioxia Exceria M.2, DRAM'i bulunduğu için SN570'den daha iyi.

İyidir hocam, RTX 3060 pahalı olduğu için (diğer her NVIDIA ekran kartı gibi) 13.000 TL'ye RTX 3060'lı düzgün parçaları olan bir hazır sistem bulmak zor zaten. Sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum, sadece GeIL Zenith SSD'ler pek kaliteli değil diye biliyorum, o da sistem ucuz olduğu için normaldir. Diğer parçaları sorun çıkarmaz.
Hocam zaten Gigabyte olanın dengi özelliklerde asus olsa daha iyi olur anlamında dedim,siz bana Asus olup berbat model sayabilirim demişsiniz, ben marka için dememiştim.Arkadaş zaten tek tek almıyor ki ben sistem içinde olsa iyi olur diyorum.Ssd konusunda katılıyorum tabi ki okuma yazma hızı belirlemez fakat sistemdeki ssd çokta kaliteli değil.

SN570 çok mu kaliteli?
Hayır öyle bir iddia da bulunmadım yazdığımı ciddi okuduğunuzdan emin misiniz?
"Sistemdeki ssd yerine benzer fiyattaki sn570 daha iyi olurdu" dedim.

(718tl)

(800tl)

Son düzenleme:
Hayır öyle bir iddia da bulunmadım yazdığımı ciddi okuduğunuzdan emin misiniz?
"Sistemdeki ssd yerine benzer fiyattaki sn570 daha iyi olurdu" dedim.

(718tl)

(800tl)
Benzer fiyatta değiller, SN570 yaklaşık 140-150 TL daha pahalı. İtopya'da 800 TL olmasının nedeni ise indirimli olması. Farkındaysan sistem İtopya'dan değil, yani o indirim bu sitede geçerli olamaz. Akakçe'de ise bir yer dışında her sitede 900 TL ve üstü fiyatında gözüküyor 500 GB SN570. Bu arada 900 TL ve üstünü de 500 GB SN570 kesinlikle hak etmiyor.

Benzer fiyatta değiller, SN570 yaklaşık 140-150 TL daha pahalı. İtopya'da 800 TL olmasının nedeni ise indirimli olması. Farkındaysan sistem İtopya'dan değil, yani o indirim bu sitede geçerli olamaz. Akakçe'de ise bir yer dışında her sitede 900 TL ve üstü fiyatında gözüküyor 500 GB SN570. Bu arada 900 TL ve üstünü de 500 GB SN570 kesinlikle hak etmiyor.
Arkadaş tek tek mi topluyor? Hayır, hazır bir sistem almış dediğim sistem toplanırken o ssd yerine sn570 kullanılması daha iyi olurdu.Arkadaşa tavsiye de dahi bulunmadım ki ben.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı