Sinerji Bilgisayar Açtığı Davayı Kaybetti

Biliyorum, şirket adına işlem yapma yetkisi olan biri gider alır malını.
Firma yok illa sen alacaksın da kargoya vereceksin diye tutturursa hangi mevzuata göre bunu talep ettiklerini sor ve buraya yaz bir bakalım. Normal cayma prosedürlerini sana saymasınlar. Ama mahkemedekiler sana vereceğiz derse onu uygularsın. Mahkeme kararında böyle bir hüküm var mı bilmiyorum. Karar metnini de bulamadım. Ha bu arada ilk mesajında 2019 tarihinde firma yetkilisi kadının sana nasıl konuştuğunu biliyorsun. Üründe GPU yok derse ne yapacaksın gitsinler kontrol edip alsınlar ürünlerini.

Bu mesajda bazı hatalar var. Bunu herkesin iyi bir şekilde anlaması için ayrı bir konu açma kararı aldım.[/B][/U][/I]
Bu cumartesi fırsatım olarak çok zengin içerikli bir yazı yazacağım. Maddi ve manevi tazminatların kolayca nasıl alınacağını, bu bedel iadesinin neden güncel olarak alınamadığı anlatan bir hukuki yazı olacak. Bundan sonra tüketiciler daha da bilinçlenecek.[/B]

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak nasıl yapıldığını öğrennek için biraz geç dönüş yaptım. Adliye ile görüşme sağladık ürünü biz teslim ettiğimiz için bizim teslim alıp firmaya iade etmemiz gerekiyormuş . Pazartesi günü ürünü teslim aldık (ürünü teslim alırken kontrol sağlamamız isteniyor eksiksiz teslim aldığımıza dair evrak imzaladık. Firmanın Yurtiçi Kargoyla gönderilme talebi üzerine gönderim sağlandı. Sonunda bitti diyebilirim.

Selam dostum, öncelikle geçmiş olsun ve tüm tüketiciler adına bu mücadeleyi sürdürdüğün için de teşekkürler.

Şu sıralar monitör almaya çalışıyorken firma yorumlarını okumak istedim ve senin başlığına denk geldim. Yukarıdaki mesajında da söylediğin gibi maddi açıdan onlar kazanmış olsalar da çok büyük bir itibar kaybı yaşadılar. Ben de bu olayı görüp hiçbir şekilde bu firmadan alışveriş yapmama kararı aldım. Eminim ki bu olayı benim gibi yorumlayanlar olacak. Şimdi bakalım gerçekten kim kazandı

Yorumunuz için teşekkür ederim Kaba bir tabir olucak ama kıçı kırık bir bilgisayar için bu kadar uğraşacaklarına benim sorunumu çözmeye çalışsalar ben maddi anlamda zarar etmemiş olurdum ve şuanda temel ihtiyacım olmasada bi bilgisayarım olurdu hemde sizin belirttiğiniz gibi firma itibar kaybı yaşamamış olurdu. Kasayı iade için kargolarken araya köpük koymayıp kargoya o şekilde yollamayı düşündüm ama vicdanım el vermedi.

Bir dava da sen aç, malın değersizleşti sonuçta, maddi kaybın var.

Gördüğünüz yıpranma ve geçen zamandan ötürü tazminat, misli veya faiz hakkı doğuyor gibi. Lütfen ilgilisine danışın bunu.
Zaten danışmıştım hatta geciktiriyorlar diye icra dosyası dahi hazırlanmıştı görseli buraya atmıştım. Yasal faiz hakkım vardı sadece 1.5 yıl için 400 lira civarında ek bi para aldım. Yasalar böyle, dövize, piyasa koşullarına bakmıyorlar.

Son düzenleme:
TL üzerinden gidildiği için evet faizin bir anlamı kalmıyor. Zararın giderilmesi açısından yeni ürün talep durumları olabilir miydi bilmiyorum ama buraya kadar getirmeniz de önemliydi.
Hocam yasal faiz tam olarak nasıl hesaplanıyor?
Yıllık yasal oran yanlış hatırlamıyorsam %9 onu da yıllık 5.000 liradan hesaplasak şuan 450 lira gibi bir şey.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…