hukuktimsali
Picopat
Daha fazla
Firma İstanbul'da bilgisayar Adana'da elden alma durumları haliyle imkansız bildiğim kadarıyla Mahkeme'de bu tarz ürün gönderme kısımıyla ilgilenmiyor. Firma'da bizim teslim alacağımızı söyleyince Adliye'de haliyle bize teslim edeceklerini belirtiyor. Yarın teslim almayacağımı belirtirsem problem kalmaz diye umuyorum.
Hocam maalesef bu kanundaki bir boşluk. Bunu bende biliyorum ve bence bununla ilgili kanun çıkıp gerekli durumlarda tazminat hakkının olması lazım. Yani eğer bir kişi sorun yüzünden (iade ve değişim hariç) ürünü belirli bir süre kullanamadıysa o ürünün o anki fiyatı verilmeli ki adam aynı ürünü alabilsin. Fakat böyle bir kanun yok. Sadece uğraşırsanız maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz fakat onda da çok fazla para alamazsınız. Belki 5000 TL manevi, dava içinse yapamadığınız işi gösterirseniz izin aldığınız ve çalışamadığınız günlerin parasını alabilirsiniz. Bununla ilgili THH onursal başkanı ile videosu var. Onlarda bunu bildiğini fakat kanun buna izin vermediği için yapamadıklarını söylüyorlar.
Yorumunuz için teşekkür ederimUzun bir süre sonunda kazandım kazanmasınada neye yaradı ki? Verecekleri parayla yeni bilgisayar alamıyorum şuan alacağım paranın üstüne 2000-3000 civarı daha ekleyip alacağım sistem benim sistemimden daha kötü olucak. Ben mi kazandım sonunda onlar mı kazandı daha çözemedim En azından forum üzerinde nasıl bir firma olduklarını göstermiş oldum.
Yorumunuz için teşekkür ederimSelam dostum, öncelikle geçmiş olsun ve tüm tüketiciler adına bu mücadeleyi sürdürdüğün için de teşekkürler.
Şu sıralar monitör almaya çalışıyorken firma yorumlarını okumak istedim ve senin başlığına denk geldim. Yukarıdaki mesajında da söylediğin gibi maddi açıdan onlar kazanmış olsalar da çok büyük bir itibar kaybı yaşadılar. Ben de bu olayı görüp hiçbir şekilde bu firmadan alışveriş yapmama kararı aldım. Eminim ki bu olayı benim gibi yorumlayanlar olacak. Şimdi bakalım gerçekten kim kazandı
6 ay civarı süren THH sonucu (Ben kazandım.) + 1 yıl 3 aylık mahkeme süreci.
(Yine ben kazanmış bulunmaktayım.) Mahkeme, THH kararının uygulanmasını hükmetmiş. Para iademi artık sonunda alabileceğim. Zamanında 3876 TL'ye aldığım hazır sistem yerine (Ryzen 1500X ve RX 570'li) artık tek 1 adet RX 570 alabilirim çünkü RX 570, 4000 lira civarı oldu.Beni süründürdükleri için Sinerji Bilgisayar'a buradan teşekkürlerimi sunarım (!) En azından adalet yerini buldu, buna seviniyorum. Konumu takip eden ve destekleyen arkadaşlarımın bilgisine sunarım.
Öyle bir hakkım yok. TL bazında bakılıyor piyasaya ,döviz kurlarındaki değişim gibi etkenlere mahkeme karışmıyor.Bir dava da sen aç, malın değersizleşti sonuçta, maddi kaybın var.
Zaten danışmıştım hatta geciktiriyorlar diye icra dosyası dahi hazırlanmıştı görseli buraya atmıştım. Yasal faiz hakkım vardı sadece 1.5 yıl için 400 lira civarında ek bi para aldım. Yasalar böyle, dövize, piyasa koşullarına bakmıyorlar.Gördüğünüz yıpranma ve geçen zamandan ötürü tazminat, misli veya faiz hakkı doğuyor gibi. Lütfen ilgilisine danışın bunu.
TL üzerinden gidildiği için evet faizin bir anlamı kalmıyor. Zararın giderilmesi açısından yeni ürün talep durumları olabilir miydi bilmiyorum ama buraya kadar getirmeniz de önemliydi.Zaten danışmıştım hatta geciktiriyorlar diye icra dosyası dahi hazırlanmıştı görseli buraya atmıştım. Yasal faiz hakkım vardı sadece 1.5 yıl için 400 lira civarında ek bi para aldım. Yasalar böyle, dövize, piyasa koşullarına bakmıyorlar.
Yıllık yasal oran yanlış hatırlamıyorsam %9 onu da yıllık 5.000 liradan hesaplasak şuan 450 lira gibi bir şey.Hocam yasal faiz tam olarak nasıl hesaplanıyor?