Sinerji bilgisayar'dan PC toplama

eDDiNq

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Herkese iyi günler, ben inanç. Foruma yeni katılmış olsam da ortalama 2 aylık araştırmam sonucu Sinerji Bilgisayar'dan bilgisayarımı topladım. İlk defa bilgisayar toplama deneyimim oldu. Öncelikle neden bu firmayı seçtiğime gelirsek; bir çok firmayı aradım ve görüşmeye çalıştım. Fakat telefonu açmayan oldu, açıp bir an önce görüşmeyi sonlandırmaya çalışan oldu. Sinerji içlerinde bana daha yakın geldi. Siparişimi oluşturup ödemeyi yapmadan önce özellikle işlemcinin 12 nm olması konusunda tekrar görüştüm. Genellikle yeni seri olduğunu ve çoğunun 12 nm geldiğini, fakat yine de yardımcı olacakları bilgisini alıp siparişi oluşturdum. Bu arada yoğun olduklarını ve ortalama 6-7 gün civarında kargoya verilme süreci olduğunu öğrendim. 04/02/2020'de oluşturduğum sipariş 11/02/2020'de kargoya verildi ve 13/02/2020'de siparişim elime ulaştı.
Aldığım ürünler:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 3.20 GHz 6 çekirdek 16MB AM4 işlemci
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC) RGB M.2 AM4 mATX anakart.
  • Bellek (RAM): Crucial 16 GB(2x8) Ballistix gri 3000MHz CL15 DDR4 RAM (BLS8G4D30AESBKx2)
  • Ekran kartı: INNO3D GeForce GTX1650 Super twin X2 OC 4 GB GDDR6 128 Bit ekran kartı.
  • SSD disk: Adata 240GB SU630 okuma 520 MB-yazma 450 MB SATA SSD (ASU630SS-240GQ-r)
  • Kasa: Powerboost VK-C013B 500W RGB USB 3.0 mATX/ATX mid Tower kasa.
  • Monitör: BenQ 24" GL2460BH 1MS 75Hz HDMI, DVI, D-Sub monitör.
Toplam: 3970, 74 TL

Bu zamana kadar gözlemlediğim, kargo büyük bir kutu içerisinde geldi ve fazladan bir boy büyük kutuya koyulup sağlamlığı garanti altına alınmıştı. Ürünlerin kutuları ve kutu içeriği tam. Monitörün içerisinde HDMI kablosu çıkmıyor, elimde bulunan HDMI kablosunu kullanıyorum. Ölü piksel yok. FurMark testinde GTX 1650 Super 50 derecenin üzerine çıkmadı. İşlemci için overclock düşünmüyorum, şu anda gayet yeterli. Sistem kurulumunu ve Win10 yüklemesini Sinerji kendi bünyesinde ücretsiz yapıyor.

Özet geçmek gerekirse iyi bir alışveriş oldu. Sistem ile ilgili soruları olanları yanıtlamaya çalışırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belli bir süre o PSU ile idare edin ama, müsait olduğunuz ilk fırsatta o PSU'dan kurtulun. Kasada aynı şekilde ama ona fazla takılmıyorum. Yeni bir bileşen alacağınız zaman sosyalden tavsiye alın.

Kasa, PSU ve sorun çıkarırsa SSD'yi ki ilerleyen zamanlarda patlak veren bir SSD çok çabuk sağlığı düşüyor ve kronik sorunları olabiliyor.

Evet, ilk öncelikle aklımda PSU değişimi var. Sonrası için M2 SSD düşünüyorum. Şuanda yüksek ve orta ayar karışık şekilde Pung’de 100 fps üzeri alıyorum fakat CS GO’yu açamıyorum, hata kodu alıyorum. Çözdükten sonra kronik bir sorun ise paylaşırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı