Single channel RAM'i Dual channel yapmak ne kadar etkiler?

Kerm_e

Hectopat
Sistemimde 1x8 DDR3 1600 MHz RAM bulunmakta, bu RAM'in aynısından alıp 2x8 yapacağım. Valorant vb. oyunlarda FPS, günlük kullanımda performans artışı olacağını düşünüyorum. Bu tatmin edici bir artış olur mu? SSD mevcut. Samsung 870 EVO. İşlemcim de Intel i5 5200U.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant özellikle işlemci isteyen bir oyun olduğu için etkisi büyük olur. Ayrıca dual channel avantajı bir yana, 8'den 16GB'a geçmek sistemi aşırı derecede rahatlatır. Her türlü değecek bir yükseltme olur.

Ben de 2x4 vardı DDR3 türünde. Onu 2x8 ile değiştirdim. Bir miktar fark etti diyebilirim. Zaten dual channel kullanıyordum, ancak 8'i 16 GB yapmak RAM yetersizliğinden kaynaklanabilecek sorunları çözdü. Senin durumunda, tek bellekten çift belleğe geçince farkı biraz daha fazla hissedersin büyük ihtimalle.

4GB RAM kullanan arkadaşım Discord üzerinden yayın açtığında bilgisayarı çöküyordu, 4x2 yaptığında gayet stabil şekilde yayın açabiliyor.

Sistemimde 1x8 DDR3 1600 MHz RAM bulunmakta, bu RAM'in aynısından alıp 2x8 yapacağım. Valorant vb. oyunlarda FPS, günlük kullanımda performans artışı olacağını düşünüyorum. Bu tatmin edici bir artış olur mu? SSD mevcut. Samsung 870 EVO. İşlemcim de Intel i5 5200U.

Sistemde iGPU varsa FPS en az 2 katına çıkabilir. Benim laptopumda 8 GB varkenki FPS'nin tam olarak 2 katı FPS almaya başlamıştım.

Arma 3 oyunu üzerinden konuşuyorum, laptop kullandığım dönem yıllarca 8 GB RAM kullandım. 40 fps alıyordum. 8 GB daha aldım 16 GB yaptığımda FPS 70 - 80 civarına geldi. Yetersizlikten kaynaklanan sorunları büyük ölçüde azaltmış ve değecek bir yükseltme yapmış olursun. Yararı bol bol var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı