Çözüldü Single Channel vs. Dual Channel RAM'ler

  • Konuyu başlatan fatih52
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 9B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
F

fatih52

Ziyaretçi
Arkadaşlar tek modül RAM performansı ile 2 modül RAM performansı arasında bir fark var mı? Hangisi daha verimli olur? 8 GB tek modül RAM 4 GB 2 modül RAM'dan daha performanslı olur mu?
 
Sadece merak ettiğim için sordum. Genel olarak bilgi olması için. Ama oyun ve iş durum nasıl olur? DDR 3 için nasıl olur acaba?
 
2x4GB RAM daha performanslı olur. Bunu şu şekilde düşün. Tek şerit yol mu daha hızlıdır yoksa çift şerit yol mu?

2x4 GB Ram daha sağlıklı olur bence. Çünkü dual çalışıyor.


Dual dı galiba tam hatırlayamadım :).

Dual ikili gibi bir anlama geliyor. Dual çalışıyor demek normalde mantıklı ama bu durumda çok saçma. Quad çalışması mantıken daha iyi. Siz dual daha iyi dediğinizde adam size neden dual daha iyi der? Dualin ne özelliği var der. Öyle dual daha iyi deyip bırakmamalısınız. Açıklama yapmalısınız.
 
Merak için ise açıklayayım.

İlk olarak plartform önemli. AMD sistemlerde Dual Channel fayda değil zarar verir sistem performansına. Zira AMD'nin bellek kontrolcüleri (A88X hariç) Single Channel olarak daha performanslı çalışıyor. Ama Intel'de ise tam tersi bir durum var. Intel'in bellek kontrolcüleri (X x9 serisi hariç) Dual Channel olarak daha performanslı çalışıyor.

Kullanım amacına gelince ise eğer oyun ise ha Single ha Dual fark etmez. Ama Render olursa iş o zaman ya Dual ya da Quad Channel kullanmalısınız. Zira programlar Dual/Quad Channel olarak daha fazla performans veriyor.

Dipnot: A88X çipset Dual Channel desteklemektedir. X x9 çipsetler ise Quad Channel desteklemektedir.
 
Anladım. Teşekkür ederim. Son olarak yanlış anlama olmaması için anladığımı size aktarayım. AMD sistemlerde Dual Channel sisteme zarar verir. Bazı istisnalar hariç. Intel'de ise Dual Channel daha verimli oluyor. Oyun için önemli değil. Ama programlar ile çalışılacak ise Dual Channel daha verimli. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Bu arada Quad Channel tam olarak ne oluyor ?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı