Single kit ve Dual kit ne anlama geliyor?

Dual olunca RAM slotlarında iki tane, single olunca bir tane oluyor. Dual olması hem normal hem de APU sistemlerde daha iyidir.
 
Single kit dediği kutudan tek ram çıkıyor. Mesela 8 gb 1 adet ram gibi. Dual kit ise 2 adet ram içeriyor. 8 gb 2 adet ram gibi. Dual takarsanız sistem daha performanslı çalışır. Hem de kit olduğu için ramlar arası uyumsuzluk riski olmamis olur.
 
Dual Kit RAM, iki adet aynı özelliklere sahip olan RAM'in bir arada satılması. Bunlar aynıdır ve denenmiştir. Single ise tek olarak satılan RAM. Dual Channel ile bant genişliği daha fazla olur. AMD işlemci için önemli performans sağlar.
 
Teşekkürler, aynı RAM'den ayrı ayrı 2 tane 8 GB aldığımda aynı etkiyi mi yaratır yoksa direkt 2x8 paket mi almam gerekir?
İkisi de aynı sonucu verir. Ancak dual kit almak olası ram uyumsuzlugunun önüne geçer. Bazen nadir de olsa bütün değerler aynı bile olsa uyumsuzluk çıkarabiliyormus (bana hic denk gelmedi). Bütçe varsa tek seferden dual al, yoksa da tek ak sonra ciftlersin.
 
İkisi de aynı sonucu verir. Ancak Dual kit almak olası RAM uyumsuzlugunun önüne geçer. Bazen nadir de olsa bütün değerler aynı bile olsa uyumsuzluk çıkarabiliyormus (bana hiç denk gelmedi). Bütçe varsa tek seferden Dual al, yoksa da tek ak sonra ciftlersin.

Öyle yaparım o zaman teşekkürler.
 

Geri
Yukarı