Sınıfın yarısı sınavdan geçemezse ne olur?

Friendisturk

Picopat
Yer
Golgi Cisimciği
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 2. Nesil 8 GB DDR3 Ram İntel HD Graphics 3000 512 GB HDD
Meslek
Öğrenci (Maalesef)
Öncelikle selamlar, bizim matematik sınavımız berbat geçti ve sınıf ortalaması 35. Ben 68 aldım fakat ikizim 30 aldı, zaten sınıfın çoğunluğu düşük aldı ve bugün toplantıda sadece 8 kişinin geçtiği söylendi. En yüksek alan 75 aldı öyle bir sınav, zaten hoca bize hiç ders anlatmadı sadece telefona baktı başka hiçbir şey yapmadı. Sadece 2 kere ders anlattı ve telefona geri döndü. Sınav tekrarı yapılır mı yoksa bütün sınıf bunla yetinecek mi?

Sınav sonuçları böyle.

Screenshot_2025-11-23-17-15-41-71_de22f3ade6026dcb33c315c7dc39e7bc.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle selamlar, bizim matematik sınavımız berbat geçti ve sınıf ortalaması 35. Ben 68 aldım fakat ikizim 30 aldı, zaten sınıfın çoğunluğu düşük aldı ve bugün toplantıda sadece 8 kişinin geçtiği söylendi. En yüksek alan 75 aldı öyle bir sınav, zaten hoca bize hiç ders anlatmadı sadece telefona baktı başka hiçbir şey yapmadı. Sadece 2 kere ders anlattı ve telefona geri döndü. Sınav tekrarı yapılır mı yoksa bütün sınıf bunla yetinecek mi?

Sınav sonuçları böyle.

Eki Görüntüle 2609447
Elinizde hocanın derste sürekli telefon oynadığına dair bir kanıt varsa şikayet edebilirsiniz, sınav tekrarı yapılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şikayet edin, 2 kez ders anlatmış sonuçta ama büyük ihtimal sınıfında işine gelmiş ki sınav zamanına kadar susmuşsunuz.

Elinizde hocanın derste sürekli telefon oynadığına dair bir kanıt varsa şikayet edebilirsiniz, sınav tekrarı yapılabilir.

Maalesef artık okula telefon ve benzeri şeyler getirmek yasak fakat girdiği sınıflar da şikayetçi. Kanıt yok maalesef çünkü gözle görülür bir şey yok.

Maalesef artık okula telefon ve benzeri şeyler getirmek yasak fakat girdiği sınıflar da şikayetçi. Kanıt yok maalesef çünkü gözle görülür bir şey yok.

Sınav sonuçları böyle.

Eki Görüntüle 2609447
Kanıt olmasa bile bütün öğrenciler bu duruma şahit olduğundan ötürü oy çokluğuyla şikayet edilebilir. Eğer edilirse ve hocanın da ilgisiz olduğu kesinse, sınav yüksek ihtimalle tekrarlanır.

Kanıt olmasa bile bütün öğrenciler bu duruma şahit olduğundan ötürü oy çokluğuyla şikayet edilebilir. Eğer edilirse ve hocanın da ilgisiz olduğu kesinse, sınav yüksek ihtimalle tekrarlanır.
Hocanın gitme ihtimali var mı? Kimse sevmiyor hocayı.

Bir şey olmaz. Kalanlar kalmış, geçenler geçmiş olur. Ayrıca daha 2. dönem var. Hocayı şikayet etmen bir işine yaramaz. İdare her zaman öğretmeninin yanındadır. İdarenin öğrenci lehine ve öğretmen aleyhine bir karar verme ihtimali çok düşüktür.

Hocanın Perşembe günü dediği her şeyi şimdi yazıyorum:

"Zaten sınav sonuçlarınız ortada. Dersleri anlamanız için bol bol ödev vereceğim ki dersleri anlayın."

Hocanın gitme ihtimali var mı kimse sevmiyor hocayı.
Öğrencilerin sevip sevmeme durumuna göre hoca okuldan atılmaz. Eğer MEB'in programına göre işlemesi gereken yerleri zamanında işlemiyorsa, o zaman gereği yapılır. Gereği yapılırdan kastım, direkt okuldan atmak değil. Uyarı verilir, hoca bilinçlenir. Okuldan atılması demek siciline yazılması demek, bu da kariyerini kötü etkiler.

Kısaca hocanızı sevmeye göre değil ders işleyişine/işlemeyişine göre şikayet edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı