Sınıfta ciddi bir cinsiyet ayrımcılığı var

Yavuz_sama

Hectopat
Şimdi ilk önce sınıfta kendi makamımı açıklayarak başlayayım. Öncelikle 5. sınıfta İngilizce sınıfı olarak başladım. 6. sınıfta (toplam 150 kişi olan sınıfları) kötü olan öğrencileri normal sınıflara aldılar, iyi olanları birleştirdiler ve ben de birleştirilenler arasındaydım. 5. sınıftaki arkadaşlarımın hepsini çok iyi tanıyordum. 6. sınıfta da yeni gelen arkadaşlarımla çok iyi kaynaştım ve 7. sınıfta (kızlar dahil) hepsine kendimi çok sevdirdim.

Şimdi sınıfı tanıtmaya geçeyim. 12 erkek 10 kız. Yanlış anlaşılmasın ama kızların hepsi çok güzel. Okulun en güzel ve en zeki (lanet olsun 90 alıp sınıf ortalamasının altında olmak) kızları bizim sınıfta. Şu anda 8. sınıfım ve arkadaşlarımla aram aşırı iyi. Biraz fazla iyi hatta. Sınıftaki herkesi en iyi ben tanıyorum ve yani şöyle açıklayayım sınıf 25 kişi 5 kişi başkan adayı (biri ben) 18 kişi başkan olarak beni seçti. Tip olarak da yakışıklı, ne zayıf ne kiloluyum. Bütün sınıftaki arkadaşlarım beni kabullenmiştir. Kızlarla aramı şöyle açıklayım; istesem hepsi ile itiraz ettirmeden sevgili olurum. Erkeklerle şöyle açıklayım; her şeye beni alırlar, bir sorun veya sırları olursa ilk bana söylerler. (Bu arada mizahım aşırı sağlam.)

Şimdi asıl konuya geçeyim. Çok terbiyeli ve ağzımdan "lan" dışında ve yakın arkadaşlarıma sinirlendiğim zamanlar dışında en fazla mal derim. Çoğu erkek de böyle zaten. Ama kızlar ana avrat bildiğiniz sövüyorlar. İmam hatip okulu olduğumuz için küfür de yasak. Sınıf öğretmenimiz çok ilgilenen biri de değil. Biz şikayet ettiğimiz zaman bir şey olmuyor ama onlar şikayet ettikleri zaman abarta abarta şikayet ediyorlar. Örnek olarak hocaya gidip onlara bakıp bakıp fısıldaşarak güldüğümüzü söylemişler (Onların malum yerlerine bakarak.) ama bizim sınıftaki erkeklerin hiçbiri öyle bir şey yapacak tipte değildir. 4 yıldır onları tanıdığım için kefilim. Yani tahminim şu yönde: Bazı olaylar olmuştu o olayın konusunu kapatmak için iftira atıldı benim tahminime göre. Şimdi başka bir olayda şöyle; okula telefon getirmek yasak olup; her gün düzenli olarak arama yapılmasına rağmen, bir kızı derste sıranın altından telefonla oynadığını gördüm. Hatırı için hiçbir şey söylemedim, söylemeyeceğim de. Ama telefonumu ben okula götürdüğüm zaman sınıf hocamız benim telefonumu alıp dönem sonuna kadar vermeyeceğini söyledi. Onların telefonları ise alınmadı. Bu sorunları müdür yardımcısına söyleyeyim mi? Sizden tavsiye bekliyorum.

İmam hatipte güzel kız olmasına mı şaşırayım yoksa kızların ana avrat sövüp ayrımcılık yapmasına mı karar veremedim.

Neyse asıl konuya gelecek olursak kızlar size iftira attığında okul tarafından bir şey yapılmadıysa telefon konusunu açmanıza gerek yok bence. Bir de imam hatip okullarının hepsi benim gözümde iyi değildir artık ön yargı mı yoksa başka bir şey mi bilmiyorum. Amacınız buradaki cinsiyet ayrımını bozmaya yönelik adımlarsa başarılı olabileceğinizi düşünmüyorum.

İmam hatipte güzel kız olmasına mı şaşırayım yoksa kızların ana avrat sövüp ayrımcılık yapmasına mı karar veremedim.

Neyse asıl konuya gelecek olursak kızlar size iftira attığında okul tarafından bir şey yapılmadıysa telefon konusunu açmanıza gerek yok bence. Bir de imam hatip okullarının hepsi benim gözümde iyi değildir artık ön yargı mı yoksa başka bir şey mi bilmiyorum. Amacınız buradaki cinsiyet ayrımını bozmaya yönelik adımlarsa başarılı olabileceğinizi düşünmüyorum.

Okulumuz harika bir okul. Özel okul gibi ve bahçelievlerdeki en iyi okullardan birisi. O yuzden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı