Sınıfta Kalanlar Toplansın

Gerçekten kalmak için özel çaba lazım ya şahsen ben kalsam çok üzülürdüm. Yaşıtın olan arkadaşların mezun olurken sen son sınıfa geçiyorsun daha falan... Üzücü, lütfen derslerinize ufakta olsa bi göz gezdirin hocalarınızla muhabbet kurun.

Zamanında lisede kalmıştım. Üniversitede de hazırlıkta kalacağım 🙃
Yaşıtın olan arkadaşların mezun olurken sen son sınıfa geçiyorsun daha falan.
Yaşıtım olanların yarısından çoğu mezuna kaldı, Benden ufak olanların çoğu da öyle oldu. 1 yılı çok bir şey olarak görüyorsunuz. 60-70 yıllık hayatın her saniyesini verimli olarak geçiriyorsunuz herhalde. 20 yaşındayım, 25 yaşındaki çoğu kişiden daha verimli hayat geçirmişimdir.

Yaşıtım olanların yarısından çoğu mezuna kaldı, Benden ufak olanların çoğu da öyle oldu. 1 yılı çok bir şey olarak görüyorsunuz. 60-70 yıllık hayatın her saniyesini verimli olarak geçiriyorsunuz herhalde. 20 yaşındayım, 25 yaşındaki çoğu kişiden daha verimli hayat geçirmişimdir.
Yani ben zamanımı verimli geçirmeyi severim ki sınıfta kalsam bu beni çok üzerdi, başarı yapmayı alışkanlık haline getirdim diyelim yani alışkanlık gibi oldu bu bana. Çok fazla iş hakkında fikirlerim falan olduğundan dolayı okulu en kısa sürede bitirip üniversite hayatımda iyi bir şeyler yapmayı planlıyorum. Ondan dolayı zamanı çok önemsiyorum ki 1 saniyenin bile geri dönüşü yok. 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten kalmak için özel çaba lazım ya şahsen ben kalsam çok üzülürdüm. Yaşıtın olan arkadaşların mezun olurken sen son sınıfa geçiyorsun daha falan... Üzücü, lütfen derslerinize ufakta olsa bi göz gezdirin hocalarınızla muhabbet kurun.

Daha 14-15 yaşındaki çocuğa 10-15 tane ders dayarsan bunun altından nasıl kalkar acaba? Özel çaba falan göremedim ben gayet normal. Asıl sınıfı geçenler nasıl geçiyor acaba bu kadar yükü nasıl kaldırıyorlar özel çaba falan lazım bence 9. sınıfı geçmek için.

Kötü bir şey söylememiş @lunas direkt savunmaya geçmenize gerek yoktu aslında. 25 yaşındayım ben de. Lise 1'de kalmıştım, o yıl umursamadım. Tekrar okudum. 1, 2, 3 derken hala umursamıyordum ama 4. sınıfta emin olun çok farklı düşünmeye başladım. Tabi kendi adıma konuşuyorum, ve o zamanlar bunu bana diyenlere de sizin gibi yanıt veriyordum. Çok klişe oluyor bu durum. Belki siz veya başkası da bunu yaşayacak, umursamayacak. Sonraki küçüklere aynı önerileri yapacak ve döngü olarak devam edecek.

Ama yine de söylememiz gerekiyor işte. Lise son sınıfa geçtiğimde lisenin ilk zamanlarında tanıdığım hiçbir arkadaşım kalmamıştı, aranda 1 yaş olmasına rağmen lise çağında özellikle sınıf arkadaşlarından daha olgun oluyorsun psikolojisinden mi bilmiyorum ama öyle olunuyor. Ve hiç çekilmiyor zaman geçtikçe. Ondan sonra o 1 yılın önemi çok iyi anlaşılıyor. 365 gün azımsanacak bir şey değil düşündüğünüz gibi. Yarına kimsenin sağ çıkacağı kesin değilken 365 günün bildiğiniz çöpe gitmesi tuhaf kaçıyor.

Değişmediyse 2, 3 sınav olur her dersten ve biterdi.
Dersi derste dinlemeyle, dışarıda yaşayıp haytalıktan başka bir şey bilmeyip, sadece sınav gecesi çalışan arkadaşlarım vardı benim. Ve benden de başarılıydılar.

Yani konuyu çok fazla uzattım farkındayım ama, lise zamanlarında çoğu şey pek sallanmıyor aslında. İstenmiyor yeterince. Aileden, arkadaşlardan, yaşam tarzından vs. her şey etkileyebilir bunu. Ama bunu yapmayı, bunu yaptıktan sonra pişman olmamayı bir "şey"miş gibi görmek tüm gelecek hayatlarımıza mâl olabilir. Önemli nokta bu, bu konuda.

O yüzden imkanımız varken, elimizde işimiz varken her şeyi en iyi şekilde, en doğru ve hızlı şekilde yapmalıyız. Bununla ilgili bir ata sözümüzle de mesajımı sonlandırayım.

"Bugünün işini yarına bırakma."

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı