Sınıfta Kalanlar Toplansın

@tuggrul savunmaya geçtiğim falan yok. 365 günü 365 gün olarak görmeye devam ediyorsunuz. Sanki o 365 gün tamamen lise binasında harcanmış gibi. Arkadaş olayları sizin sosyal kişiliğinizle alakalı. Ben geçen sene mezun oldum arada okuluma giderim hala okulun yarısından fazlası selam versem hal hatır sorar.
Benim başarı konusunda sıkıntım olmadı. Uyuduğum dersten bile bir şeyler kapardım. Hiç çalışmamama rağmen matematiğin neredeyse tamamını doğru yaptım. Asıl dönemim ve bir altındaki sıralamada okuldaki en iyi ikinci üniversite sınav sıralaması bendeydi.
Sınava 3. hatta 4. kez girecek tanıdıklarım var. Lisede sıkıntı çıkmasa üniversite sınavında çıkıyor. Orada çıkmasa üniversite uzatılıyor. Orada çıkmasa iş bulmada sıkıntı çıkıyor. İlla ki bir yerlerde sorun çıkar. Hiçbiri olmasa bile hasta olmaya meyillisinizdir. Ya da başka bir şey. Sırf sizden daha iyi işi olduğu için size fark atacaklar da olabilir. O 1 yılı çok abarttığınızı düşünüyorum.

Daha 14-15 yaşındaki çocuğa 10-15 tane ders dayarsan bunun altından nasıl kalkar acaba? Özel çaba falan göremedim ben gayet normal. Asıl sınıfı geçenler nasıl geçiyor acaba bu kadar yükü nasıl kaldırıyorlar özel çaba falan lazım bence 9. sınıfı geçmek için.
Bu kadar ders fazla orası doğru ama öğrenci çalışmadıktan sonra geçemez zaten. Kimse yatarak sınıf geçmeyi beklemesin. Sınıfta kalanları görüyoruz. Hiçbir şekilde ders dinlemeyip tüm yıl yatan insanlar.

Bu kadar ders fazla orası doğru ama öğrenci çalışmadıktan sonra geçemez zaten. Kimse yatarak sınıf geçmeyi beklemesin. Sınıfta kalanları görüyoruz. Hiçbir şekilde ders dinlemeyip tüm yıl yatan insanlar.

Hangi birine çalışacaksın, hangi birine kafa yoracaksın? Ben cidden hayret ediyorum.

Hangi birine mi çalışacaksın? 50 ortalamayı tutturdun mu geçiyorsun zaten bunun için özel bir çaba sarf etmeye gerek yok. Ben de size hayret ediyorum ne yaptınız da kaldınız.
Bahsettiğiniz 50 ortalamanın üniversite sınavındaki karşılığı sayısalda 115 bin civarı. Ama gel gör ki sınava 2,3 milyon kişi girdi. Buna ne diyeceksiniz? Bu adamlar her 2 sorunun 1'ini yapma kabiliyeti gösterip liseden mezun olmadılar mı?

Bahsettiğiniz 50 ortalamanın üniversite sınavındaki karşılığı sayısalda 115 bin civarı. Ama gel gör ki sınava 2,3 milyon kişi girdi. Buna ne diyeceksiniz? Bu adamlar her 2 sorunun 1'ini yapma kabiliyeti gösterip liseden mezun olmadılar mı?
Bu memlekette herkes okuyacak diye bir şey yok. Kimi sanayiye kimisi okuluna🙂 Tamam sistem yerlerde sürünüyor ama yan gelip yatan ve sınıfta kalan birinin eleştirmeye hakkı yok.

Liseyi bitireli çok oldu ama şunu söyleyebilirim ki gerçekten sınıfta kalmak, bir üst sınıfa geçmekten daha fazla çaba ister. Dalga geçmiyorum gayet ciddiyim bu konuda. Buradaki arkadaşların çoğu bahanelerin arkasına saklanıyor. İsteseniz de istemeseniz de, sistem iyi de olsa kötü de olsa o liseyi bitireceksiniz arkadaşlar. Bitirmek istemiyorsanız kendi tercihiniz zaten orasına kimse karışamaz.

Üniversite okumak yerine de ilgili olduğunuz bir alanda kendinizi geliştirebilirsiniz. 2010'dan beri üniversite öğrencisiyim, mezun olmak için çaba sarfetmiyorum. Farklı farklı işlerde çalışmak yerine ilgili olduğum alanda ilerleseydim şimdiye maddi olarak rahata ermiştim.

Seçimlerinizi mantıklı yapın, bahanelerin arkasına saklanmayın.

Hızlı zamanlarımdaki yediğim boklar sayesinde devamsızlık + kitap yüzünü açmadan girdiğim sınavlar yüzünden sınıfta kaldım. Pişman mıyım? değilim çünkü alt sınıftaki kızlar daha güzeldi ve yarısını iyi ... :). Sadece aile içi büyük rezillik yaşıyorsun yani öyle böyle değil ölüm gibi bir şey oluyor ama ölmüyorsun. Benden bir sene mezun olanlarda işsiz bende işsizim o konuda sorun yok. Cadıdan ziyade Lübnan o...'su bir matematik kadın hocamız vardı, bu kadını görmemek için derslere gitmezdim oda var. Torpille geçti çevredekiler ama benim torpilim yoktu diye sınırda kaldım. Ondan sonra anarşist milliyetçi bir psikopat oldum. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı