Lise 1'den beri açıktan okuyorum, şu an üniversite 4'teyim. Kendini seven açıktan okumasın
Örgün eğitimde, iyi bir öğretmene denk gelirseniz, hocanın anlattıklarının üstüne bir şeyler ekliyorsunuz. Açıktan okuduğunuzda; hoca da sizsiniz, öğrenci de. Hem dersi anlatansınız, hem dinleyen. "Bugün de yatayım ya" dediğiniz an, kaybedersiniz. O yatışlar bir kere başlarsa, bir daha bitmiyor. Kendi deneyimlerimden biliyorum. Hadi mükemmel bir iradeniz olduğunu ve kendi kendinizi ders çalışmaya sorunsuz bir şekilde yönlendirebildiğinizi varsayalım; sosyalleşememek de açık öğretimin eksilerinden. Evden nadiren çıkmakla başlayacak sürecinizin, evden mecbur oldukça çıkmak, evden hiç çıkmamak, odadan bazen çıkmak, odadan mecbur oldukça çıkmak, odadan hiç çıkmamak şeklinde ilerlemesi muhtemel.Yine müthiş şanslı bir insansanız, bunu da yaşamamanız muhtemel tabii. Ancak, yeni ortamlara girmekten korkuyorsanız, iş+spor düzeninde sosyalleşmeniz de, yeni bir okula geçmenizle aynı seviyede zor olacaktır. Öncelikle sosyallik fobinizi yenmeniz için bir psikoloğa gitmenizi öneririm. Okulunuzdaki başarısızlığınızın, sosyalliğinizin az olmasına bağlı olması çok muhtemel. Sıkıldığınız bir ortamda ne kadar derse odaklanabilirisinz ki? Daha sonra yeni bir okula geçip eğitiminize orada devam etmenizi öneririm. Akşam lisesi de olabilir. Disiplinli ve sosyal bir ortamı olan bir yerde eğitim almanızı öneririm kısaca. İş hayatınızda, bu sosyallik deneyiminiz çok işinize yarayacak.