Sınıfta kalmaktan korkuyorum

9. sınıfım günlük ders çalışıyorum ama sınıfta kalacağımı düşünüyorum. Ders çalışma dışında verecebileceğiniz tavsiye var mı?
Kendini stresten uzak tutmaya çalış. Eğer gerçekten inanırsan 9. sınıfı geçebilirsin. Genelde bir konuda eksik bir şey hissediyorsan bu korku geliyor. O konunun üzerine yoğunlaş ve istersen internetten örnek sorular çöz. Ders dışında spor yapabilirsin veya yeni hobiler edinebilirsin. Ben 8'de bu süreci çok yaşamıştım LGS'yi geçememe korkusunu, yazdıklarımı bizzat uyguladım ve güzel bir fen lisesine yerleşebildim.

İnan bana sınıfta kalmak geçmekten daha zor. Hiç sınavlara çalışmadan 9 ve 10. Sınıfı geçtim. 11 de ve 12 de zorlanırsın ama ders çalıştığın için senin için zor olmayacaktır.

İlk lise sınavım 30'du hayatımda hiç 90'ın altında not almamış biri olarak şok etkisi yaratmıştı haliyle. Sonradan anlaşılıyor ki o kadar da korkmaya gerek yok. Bütün hocalarım derdi buraya eşeği bağlasanda geçer diye. Yani strese girmeyin hocalarla iyi anlaşırsanız kimse bırakmaz sizi.

Lise'de kalmak aşırı zor bir şey bence, lise zamanımda kaldığını gördüğüm insanlar direkt okulla alakası yoktu. Ya da okula gelse bile derslerle hocalarla işi yoktu, genelde devamsızlıktan kalan görüyordum not olarak çok zor hocalar ellerinden geldiği kadar geçirmeye çalışıyor zaten o kadar korkucak bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Mevcut sistemde sınıfta kalma korkusu yaşamak saçma. Kör bile koklayarak sınıfı geçiyor. Az derslerine çalışıp hocayla arani iyi tutarsan kalman imkansıza yakın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı