9. sınıfta kalmaktan korkuyorum

Yemin ediyorum lise hayatımda hiç çalışmadım sadece kafayı masaya vurup yattım ona rağmen uyurken kulagama gelen bilgiler ve kopyalarla bütün lise ortalamalarım 65'in üstünde :) simdi ki gençler kafalarını da kullanamıyor. yaş 20
''Kopya'' kısmı biraz kötü olmuş ağabey :D.
Ben derste uzak hayallere dalıyorum son gün çalışıp 48 aldım bana göre gayet iyi not, zaten isteksiz çalışmıştım.
Bende son gün+okulda çalışıp 45 aldım.

Edebiyattan kalmasaymışsınız keşke, proje götürmeye çalışın. Derslere katılın performans iyi girerler belki.2.sınavlara iyi çalışın.

Hocam geç bir soru olacak ama, cidden Biyolojiden 1 almayı nasıl becerdiniz?

Normalde biyolojiden ciddi bir şekilde anlamıyorum kafamda basmıyor ne kadar dinlesem de ama yine de denedim ve çalıştım fakat farklı yerden sorması hocanın bayağı şaşırttı bildiklerimi yazsamda hoca 1 vermiş bende gördüğümde şaşırmıştım
direk boyle gosterım bana göre 1.donem gayet güzeldi
Edebiyattan kalsan bile sınıfı geçiyorsun hocam. Ortalamayı 50 üstü tutmaya bak yeter.
bize rehber hocaları ve öğretmenler hep edebbiyattan 50 ustu almazsanız kalırsınız diyor ? ama bilmiyorum ailem de aynı şekilde
Yanlış anlama ama hak ediyorsun biraz emek ver vermesen bile beynini yor en azından kopya çek bir emek sarf et sonra gelip de forumlarda ağlama bence ama bırakacaklarını sanmıyorum artık hocalar ögrencileri takmıyor sınıfı geçsin kurtulayım kafasındalar biyolojiden 1 almak ne bir de edebiyat sınavına girmemissin. D yazık geçsen bile sorumlu olarak geçiceksin git hocalarınla konus yardımcı olsunlar geçersin.

Yemin ediyorum lise hayatımda hiç çalışmadım sadece kafayı masaya vurup yattım ona rağmen uyurken kulagama gelen bilgiler ve kopyalarla bütün lise ortalamalarım 65'in üstünde :) simdi ki gençler kafalarını da kullanamıyor. yaş 20
sende haklısın aslında ben çok yanlış yapıyorum forumlarda anlatacagıma ders çalışmam lazım

Dosya Ekleri

• resim_2022-04-29_194235802.png
    resim_2022-04-29_194235802.png
    62,9 KB · Görüntüleme: 53
Bize rehber hocaları ve öğretmenler hep edebbiyattan 50 ustu almazsanız kalırsınız diyor? Ama bilmiyorum ailem de aynı şekilde.

Hayır hocam öyle bir şey yok. Eğer ortalamanız 50 altı ise kalıyorsunuz. Ama eğer 50 üstü ise her türlü geçiyorsunuz, 10 dersten kalsan da 50 üstü olunca hepsinden geçmiş sayılıyorsun edebiyat hariç. Edebiyat ortalama ile geçilmiyor yani sen şu an 50 üstü ortalama ile geçsen sadece edebiyattan giriceksin sorumluluğa.

Yine her zaman yaptığım gibi aşağıya saygıdeğer hocalarımı etiketliyorum daha detaylı anlatırlar.
@Vavien. @333365

2. sınavlar test olduğu için daha çok sözel oluyor yani bizim sınavlarda öyle olmuştu bilgiye dayalı şeyler soruyordu ezber yani. Çalışıp düzeltirsin belki veya sorumlu olarak geçebilirsin ama senin notlar gerçekten de ortalama altı kalıyor dostum ya 9. sınıf için bende 9'um burada.

Sınıf geçme şartları:
  • Özürsüz 10 gün, toplam 30 gün devamsızlığı aşmamak. Toplam devamsızlık özürlü ve özürsüz devamsızlıkların toplamıdır. İkisinden birisinin yarım gün aşması sınıfta kalmanıza sebep olur.
  • Özürsüz devamsızlığınız 5 günü aşarsa belge alamazsınız. 5 günü aşsa gene sınıfı geçersiniz de ekstra bilgi olarak vermek istedim.
  • Yıl sonuna göre ortalamanız 50 ve üzerinde olmalı. Örneğin ilk dönem ortalamanız 40 düştüyse ikinci dönem 60 düşürmelisiniz ortalamanızı.
  • Türk Dili ve Edebiyatı gibi baraj derslerden kalmamalısınız yıl sonuna göre. Hadi kaldığınızı varsayalım, gene de sınıfta kalmıyorsunuz. Sorumlu geçiyorsunuz, takip eden senede de sorumluluk sınavına giriyorsunuz.
  • En önemlisi ortalamayı tutturduğunuz ve Edebiyattan geçtiğiniz sürece zayıf sayısının hiçbir önemi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı